Arnau Funes: 30 anys de la Coordinadora contra la marginació

Aquest any fa 30 anys que es va crear al Coordinadora contra la Marginació de Cornellà; la “Coordi”, un referent comarcal de la lluita contra l’exclusió. La Coordi va iniciar la seva activitat el 1985 mitjançant un grup de persones sensibilitzades pels problemes que porten a l’exclusió social i a la marginació, i es va constituir legalment com a associació el 1990. Molts noms i molts cognoms de la nostra ciutat es poden vincular a la feina que ha fet la Coordinadora i per això no citarem a ningú en concret, serveixin aquestes línies de reconeixement a totes les dones i tots els homes que durant aquests 30 anys hi heu posat el vostre temps perquè l’entitat funcionés. Ja sabeu qui sou. Gràcies a tothom!

La Coordinadora és un projecte col·lectiu, un espai de diversitat, aprenentatge, reivindicació i acompanyament social valuosíssim per la nostra ciutat. A la Coordinadora s’hi ha trobat gent de tota mena de la ciutat que l’únic punt en comú que potser tenien era la creença que calia ajudar a la gent que ho passa malament, que cal donar un cop de mà als nostres veïns i veïnes. A la Coordi s’aprèn de debò el que és exclusió i s’aprèn a estimar l’altre i a fer voluntariat social de primer nivell, us convidem a col.laborar-hi.

La gent de la “Coordi” ha fet seu el lema de l’entitat i han demostrat tots aquests anys que de debò “les persones són més importants que les coses”. De la coordinadora han nascut projectes pioners com l’acompanyament de persones preses o els pisos d’acollida per persones que sortien de presó, i també ha estat l’embrió del que és avui l’empresa d’inserció Recibaix, o la Fundació per a Joves La Carena. Gran tasca i que segueixi 30 anys més!

 

Arnau Funes

Coordinador de ICV en el Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
76

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix