I què ha fet el Govern de CIU en polítiques socials?

El President Mas va prometre reduir a la meitat l’atur i mantenir l’Estat del Benestar. Han passat quatre anys des de la seva investidura i ara sembla que haurà eleccions després d’escenificar un vodevil de vergonya aliena amb ERC sobre com s’han de presentar aquests dos partits. És un bon moment per fer un ràpid balanç:
Pel que fa a l’atur, el compromís era reduir-lo a la meitat, és a dir en 280.000 persones. I el cert és que avui, amb les xifres a la mà, el que s’ha reduït són  molts llocs de treball: s’ha produït la destrucció de 167.500 llocs de treball a Catalunya des que governa CiU.

I en serveis socials? En síntesi, s’han substituït els drets per la caritat: la Renda Mínima d’Inserció ha deixat d’estar garantida pels que la necessiten, la cobertura de les beques menjador és avui 10 punts menys que a l’inici de la crisis, tenim la llei de la dependència col•lapsada amb persones amb dret que no cobren i una llista d’espera de més de 17.000 persones per accedir una plaça pública de residència. Això si, tenim La Grossa i les Maratons de la Pobresa per pal•liar les retallades.
També han posat en perill el principal servei públic del nostre país: la sanitat. Retallades si, però especialment a la pública: Als nostres hospitals com Bellvitge, Can Ruti, Vall d’Hebron etc. s’han tancat  1.250 llits estructurals. Boi Ruiz ha desviat operacions i proves diagnostiques entre hospitals i qui “surt perdent” sempre es l’ICS. Tenim llistes d’espera més llargues i els temps d’espera per visites, diagnòstics i tractaments també han augmentat (un 40% més en els procediments garantits).
En definitiva, crec que al President, a CiU i al seu soci li preocupen més altres temes.

 

Eva Granados
Diputada del PSC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
138

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix