Compromis Socialista contra la pobresa energètica

Aquesta setmana, amb la davallada de temperatures, cal tenir molt present que una de cada deu llars incorporarà un problema més a les dificultats per arribar a final de mes. Unes 320.000 famílies a Catalunya tindran problemes per poder mantenir casa seva a una temperatura adequada. Avui escalfar aigua, i tenir són primeres necessitats que per a moltes famílies esdevenen un luxe a causa de la manca d'ocupació i l'augment del preu de l'energia.
Durant la crisi són els Ajuntaments i entitats socials qui, redoblant els esforços i els pressupostos de serveis socials, tracten de donar resposta a aquesta urgència. No va ser fins a finals de l'any passat que el Govern va aprovar un decret llei que només ajornava el pagament de la factura per a les famílies vulnerables. Un decret al qual només es van poder acollir al voltant d'unes 800 famílies de tota Catalunya.
Malauradament, el Decret està suspès pel Tribunal Constitucional a instàncies del Govern Rajoy. Un problema greu que ni la Generalitat arregla ni el Govern del PP deixa arreglar.
El Ple de Parlament ha aprovat a proposta del Grup Socialista el requeriment al Govern per a que aprovi de forma immediata un nou decret llei de pobresa energètica que protegeixi a més famílies en aquesta situació, que simplifiqui els tràmits i incorpori els instruments de suport econòmic necessaris per afrontar els impagaments a famílies vulnerables.

 

 

 

Eva Granados Galiano
Diputada del PSC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix