Aposta per l'emprenedoria i per la feina al Baix Llobregat

La crisi i el canvi de model econòmic ha castigat molt especialment, la nostra comarca. Representem el 11% del pes demogràfic de Catalunya i és a les nostres poblacions, on s’hi concentren les majors taxes d’atur. 
La remuntada econòmica s’inspira en la posada en valor de les iniciatives empresarials que decididament aposten per la indústria, latecnologia i el coneixement. És per això, que la relació empresa i universitat serà un binomi amb capacitat de refundar un model d’èxit, que ha permès que les persones que han vingut al nostre país hagin prosperat i hagin trobat en Catalunya i especialment, en el Baix Llobregat,una terra d’oportunitats. 
El govern de la Generalitat té clar aquest nou model i la importància de la nostra comarca. I és per això, que el passat divendres, va inaugurar la quarta acceleradora de projectes empresarials Start-up Catalonia, sota l’aixupluc de la Universitat Politècnica de Castelldefels i el Consell comarcal del Baix Llobregat . 
Una acceleradora és un espai que ajuda aquelles empreses que tenen5 o més anys de vida i amb un projecte amb perspectives de futur, a fer front als reptes del creixement, des de la combinació de mitjans humans, materials i sobre tot, de coneixement. 
L’acceleradora, és un instrument amb capacitat de donar una empenta integral als projectes empresarials, perque es consolidin en el mercat; generin llocs de treball i aportin valor social i econòmic alseu entorn. 
Aquest model de col.laboració público/privada permet premiar les bones iniciatives i compartir els objectius de generar valor i interès general, per la comunitat. L’èxit d’aquest tipus de col.laboració ha estat testat en diversos paísos delnostre entorn, i contribueix a la creació de més empreses, adaptades i adaptables als entorns; amb alta capacitat de generació de llocs de treball i també amb capacitat d’interlocució amb el sector públic. 
L’elevat grau d’industrialització de la nostra comarca; unes infraestructures que ens fan especialment atractius al comerç internacional i una mà d’obra molt preparada per a desenvolupar tasques industrials, ens posiciona a la graella de sortida per donar resposta a les oportunitats que els eixos de comunicacions (port, aeroport, corredor delmediterrani i xarxes viàries) ofereixen de forma especial, a la nostra comarca. 
El canvi de model necessita d’empreses modernes, amb molt deconeixement i amb una clara aposta per una indústria estable i competitiva. I aquest és en molt bona part, l’objectiu d’un instrument com l’acceleradora d’iniciatives empresarials Start-up Catalonia. 
Aquests, no són projectes de maquillatge, sinó de canvis de fons. Com és obvi, els seus efectes no són immediats, però contribueixen a produir importants transformacions de fons, i perdurables en el temps. 
Estimar Catalunya, significa de manera molt especial, estimar la llibertat de la gent que hi vivim. Treballar amb mirada llarga i compromesa. I és per aquest motiu, que des del govern de la Generalitat, defugint el soroll populista i mediàtic de la crítica fàcil pels mals moments que vivim, s’han fet apostes tant compromeses i serioses com aquestes. 


Josep Maria Llop i Rigol

President Comarcal de CDC
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
164

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix