Reforma injusta de les pensions

Després de la Reforma Laboral, i els seus costos socials, el PP ha aprovat retallar també les pensions. La crisi és l’excusa on s'amaga un interès per afavorir als més poderosos i promoure els plans de pensions privats. La Reforma és econòmica i socialment injustificable, i el PP utilitza la crisi com a coartada per a retallar, aprofitant la seva majoria absoluta.
Aprofiten la crisi per dir que gastem massa en pensions quan Espanya dedica a pensions el 10,2 % del PIB i la mitjana de la Unió Europea és el 13,5%, i per acabar amb revalorització de les pensions a partir de l'IPC i fer servir un índex molt més òpac.
Aprofiten la crisi per manipular el jovent. No és congelant pensions o reduint drets com es garantiran les pensions dels i les joves, sinó oferint-los ocupació de qualitat per a que cotitzin suficient per cobrar-les.
Contra aquest conjunt de mentides i opacitats hi ha alternatives. La solució no passa per reduir despeses en pensions sinó per augmentar els ingressos del sistema de Seguretat Social apostant per fer una contribució social generalitzada, i augmentant les bases màximes i mínimes de cotització, amb un augment en les aportacions fiscals, sobretot dels que més tenen.
Només salvarem les pensions si apostem pel creixement de l'ocupació de qualitat i la productivitat dels llocs de treball, ja que amb bones cotitzacions hi ha bones pensions. Tot el contrari del que promouen PP, CiU i la Troika.



Arnau Funes Romero

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
96

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix