Impulsem un Sant Just millor

Désirée Slauka Triler Trujillo

Regidora ERC Ajuntament de Sant Just

Apostem per un Ajuntament capaç d’impulsar canvis que permetin atendre a les necessitats de les dones. És important treballar per ser l’eina clau per fer efectiva la transformació feminista. Per aquest motiu, creiem urgent la incorporació d’una perspectiva de gènere com estratègia essencial en el disseny i implementació de les polítiques municipals: urbanisme, mobilitat, accessibilitat, seguretat, participació, serveis socials, coeducació, gestió dels equipaments culturals, entre d’altres. La mirada feminista no és una, són moltes i en molts àmbits. Però de ben segur que podem trobar punts en comú per unir les nostres mirades. Com ho fem? Posem alguns exemples:

  • Implementar el programa “Temps per Cures” destinat a atendre infants fins als 14 anys. Un programa gratuït que ha fet realitat el Departament d’igualtat i feminismes de la Generalitat, i que l’actual Govern municipal ha deixat escapar, i que creiem que cal fer-ho realitat a Sant Just, adaptant-ho a la nostra realitat, a través d’un procés participatiu, per tal d’arribar a que més dones puguin disposar de temps personal propi.
  • Impulsar una iniciativa destinada a aquelles empreses, comerços i entitats (que ho desitgin) per l’impuls d’una nova organització i gestió del temps, implementant uns horaris i processos de treball més saludables, conciliadors i eficients, per poder gaudir de més qualitat de vida, d’una millor salut mental I poder gaudir de més temps per la conciliació familiar.
  • Adequar els lavabos dels equipaments municipals per fer-los més còmodes pels usos dels diferents productes d’higiene femenina.
  • Impusar la creació d’un Banc de temps, on en comptes de guardar diners es guarden hores: quan una persona fa un servei a una altra, qui el rep transfereix al compte de qui li ha fet el servei els minuts que li ha dedicat. Amb els minuts que la persona tingui acumulats al seu compte pot demanar un altre servei.

I podriem continuar amb molts més exemples com la creació de campanyes de sensibilització als espais públics respecte a la diversitat física i l’acceptació dels cossos, la creació d’un espai i acompanyament al dol (també perinatal), creació de tallers d’educació sexual i afectiva amb perspectiva feminista…

En definitiva, som un partit que fem polítiques actives per ajudar a les persones perquè volem un Sant Just més amable a temps complet.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix