Nou curs escolar

Albert Grau

Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat

El curs escolar al Baix Llobregat ha començat amb normalitat gràcies als esforços de tots els equips professionals, tant dels equips docents i directius dels centres escolars com dels diversos serveis educatius i administratius del territori. Aquest és el primer curs d’implantació de la ràtio de 20 alumnes als grups d’educació infantil de tres anys (i3), cosa que, més enllà de millorar la personalització i l’atenció a l’alumnat, ha permès el manteniment de la pràctica totalitat dels grups d’aquest nivell al territori. Com ja s’ha anat informant, aquesta mesura anirà ampliant-se, curs a curs a tots els centres públics i als concertats que s’hi vulguin afegir.

D’altra banda, també aquest curs s’inicia una altra mesura clau en la política educativa del Departament, en l’educació de la petita infància i en la conciliació familiar: la gratuïtat del nivell d’educació infantil de 2 anys (i2), també amb la vocació d’ampliar la mesura els propers cursos als nivells inferiors.

L’avançament del calendari escolar ha estat una altra mesura en la línia d’escurçar la llarga desconnexió dels infants i joves de la dinàmica escolar. Aquesta mesura està també en la línia d’afavorir les famílies en situació més vulnerable. La gestió del lleure educatiu de les tardes de setembre ha funcionat de manera fluïda i amb escasses incidències, que s’han resolt en tots els casos.

Aquest curs s’ha continuat en la línia de creixement de l’oferta de Formació professional. La pràctica totalitat dels alumnes de continuïtat han obtingut plaça en aquells cicles formatius que demanava i al moment present s’estan acabats de gestionar les vacants i les sol·licituds pendents.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix