20 anys de Carxofada, un referent de ciutat i de país

Lluïsa Moret

Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

52686 950 700 ESCALA lluysa moret alcaldessa de sant boi de llobregat

El diumenge 31 de març tindrà lloc a Sant Boi la 20a edició de la Carxofada, un dels actes més populars a la nostra ciutat que cada any guanya més visitants i que ja s'ha convertit en un punt de referència de país. D'això n'és una mostra el fet que l'any passat la jornada gastronòmica va rebre 5.000 persones, un 36% de fora de Sant Boi.

A més, al nostre municipi el temps de carxofes s'allarga tot el mes de març. Restaurants i bars inclouen la carxofa en els seus menús i tapes, i es programen diferents activitats amb el nostre producte per excel·lència com a referent.

La festa de la Carxofada va néixer per promocionar la carxofa, el producte estrella dels camps de Sant Boi, el terreny agrícola més gran del Baix Llobregat i de l'àrea metropolitana de Barcelona.

A poc a poc, la iniciativa ha anat evolucionant, s'ha consolidat, ha arrelat a la vida quotidiana dels i les santboianes, i ha sabut unir producte i restauració local de qualitat.

Sempre en constant evolució, aquest 20è aniversari, juntament amb un menú magnífic, la Carxofada ha volgut presentar dos productes originals i plenament santboians per als quals desitjo un llarg recorregut: un paté de carxofes i una cervesa artesana (Carxofa Beer) feta amb aquesta hortalissa.

Des d'aquí vull felicitar les entitats que creuen en aquestes iniciatives i les fan realitat: la Cooperativa Agrària Santboiana (110 anys de vida) i l'associació de restauradors Sant Boi Degusta, amb la col·laboració de Sant Boi Comerç i el Parc Agrari del Baix Llobregat, totes elles són una extraordinària mostra de ganes, de bona feina i d'innovació. Tot un orgull per a la nostra ciutat.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix