La judicialització de la política, ai no, què és al revés…

Raquel Albiol

Portaveu ERC Cornellà

Raquel fonsblanc

Els temps que vivim, especialment a Catalunya, refermen lamentablement que la justícia cada cop està més polititzada i que no és igual per a tothom. Els polítics i els partits sempre hauríem de defensar una divisió de poders real i efectiva, però certs partits fan precisament tot el contrari.

Així ho demostren tres casos recents: la sentència del cas Nóos, d’una banda, ha absolt la germana del rei actual i filla de l’anterior (posat a dit per un dictador) perquè no sabia el que signava...mentre que el seu marit, sentenciat a complir 6 anys i 3 mesos, no anirà a presó i continuarà esquiant a Suïssa; en canvi, un raper mallorquí ha estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per una cançó contra la monarquia.

D’altra banda, la querella presentada contra la presidenta del Parlament i tres membres de la Mesa exculpa dels mateixos fets un diputat simplement perquè no és independentista i reforça la persecució només per ideologia.

Aquests casos demostren que la justícia no és igual per a tothom. Si es persegueixen les idees i no pas els fets, perdem drets fonamentals i la democràcia queda ben lluny de ser-hi present.

La gent cada cop sent més vergonya i ràbia, se sent més allunyada del sistema i està deixant de creure-hi; però, i què esperem? No s’entén com pot ser que, amb tot això, la gent continuiï passiva acceptant la situació. Per això us convido a involucrar-vos; no cal que sigui en un partit, sinó en alguna entitat o associació, perquè, i més en un municipi, es poden produir grans canvis que sorgeixin des de la base, de la ciutadania.



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix