Cap amunt, tots junts

Ramón Pons

President de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet

Ramon Pons

Hem començat l’any amb il·lusió i optimisme. Les previsions són bones, les pimes industrials catalanes creixeran en facturació i exportacions, i mantindran plantilles o les incrementaran moderadament, tal com hem demostrat en un recent estudi sobre l’evolució de la pime industrial catalana.

Vam tancar el 2016 de manera positiva, amb rècord d’exportacions, millora de les vendes, creació d’ocupació, millora del consum... Fins i tot la construcció, un dels sectors més castigats per la crisi, també va remuntar. Ara toca seguir amb la mateixa línia i continuar a l’alça. Ara que per fi tenim tots els governs amb governants, toca fer polítiques perquè les pimes continuïn sent el motor de l’economia. Ara cal anar cap amunt, tots junts.

Les darreres mesures aprovades per quadrar els comptes públics davant les exigències de la Comissió Europea tornen a impactar sobre la fiscalitat de les pimes i això afecta la competitivitat empresarial i, per tant, el país.

Seguim reclamant una normativa fiscal específica, una reforma laboral i una llei d’educació consensuada per tots els agents implicats, inversions en innovació i internacionalització, una bona transposició de la Directiva Europea de Contractació Pública que faciliti l’accés de les pimes, un règim sancionador per a les empreses moroses o una reforma energètica que no penalitzi la competitivitat del nostre teixit empresarial són algunes de les mesures que des de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet considerem prioritàries. Durant aquest 2017, continuarem treballant i lluitant perquè així sigui.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix