Fets, fets, fets

Ramon Sánchez

Tinent d’Alcalde-President de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori de l’Ajuntament de Molins de Rei

ramon sanchez

El passat 18 d’octubre vàrem aprovar les ordenances fiscals per l’any 2017. Unes ordenances que van posar el seu accent en cercar fórmules aplicar un IBI que ajudi cada vegada més, a més gent. Ho vàrem aconseguir mitjançant les bonificacions a les famílies nombroses i els ajuts a les famílies monoparentals i a la nostra gent gran. I ho hem fet lligant-ho al valor cadastral i a la renda per càpita, on s’ha ampliat el barem màxim, equiparant-lo al sou mínim interprofessional.

A hores d’ara l’equip de govern està acabant de redactar el pressupost. Un pressupost, que ja els hi avanço, tornarà a tenir un any més, tal com portem fent des del 2011, un marcat accent social.

Són moltes les vegades que aquest govern ha posat en valor que hem destinat molts diners i molts esforços a atendre les persones que més ho necessiten. En invertir en les persones.

Certament ho hem fet, i possiblement la manera de comunicar-ho no ha arribat a tots els molinencs i molinenques amb la força que el govern desitjava.

Però aquesta darrera setmana, aquest govern s’ha sentit molt orgullós.

La Asociación Estatal de Directores y Gerentes de Servicios Sociales, que és una entitat referent al sector dels serveis socials, ha presentat un estudi arran de la despesa social dels municipis de més de 20.000 habitants que hi ha a Espanya.

Els requisits que els experts han ponderat per donar la categoria de EXCEL·LÈNCIA són:

-       Destinar 100 euros o més per habitant i per any als serveis socials

-       Reforçar o conservar la quantia d’aquestes partides en els pressupostos de l’exercici en curs

-       Que la inversió social superi el 10% del total dels comptes de l’Ajuntament

-       Ser transparents en la difusió d’aquestes dades.

Només 12 municipis han aconseguit la categoria d’EXCEL·LÈNCIA en despesa social.

I Molins de Rei està en aquest grup de 12 municipis EXCEL·LENTS. I si això no fos prou, tenim també l’orgull de ser el primer municipi de Catalunya en aquesta llista d’ajuntaments que més diners destinen a aquells que més ho necessiten.

Una altra dada que vull remarcar, també som excel·lents en reducció d’atur, Molins de Rei és el municipi de més de 20.000 habitants que més ha reduït l’atur a Catalunya en els darrers 3 anys.

Motius de reconeixement i d’orgull com a vilatà i com a regidor. Orgullós de formar part d’un equip de persones que hem destinat, més del doble dels diners que es destinaven a Serveis Socials, abans del 2011, quan tenien la responsabilitat de destinar més diners a despesa social, aquells que es consideren d’esquerres.

La despesa social no té ideologia, només voluntat i ganes de treballar-hi per reduir l’impacte de la crisi a la gent de la nostre vila.

Per tant, la meva més sincera enhorabona a la Regidoria de Serveis Socials i a la seva regidora la Sra. Carme Madorell.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix