L’olesà Pau García-Milà ven EyeOs a Telefónica

L’startup, desenvolupadora del primer escriptori web de programari lliure, va ser creada per aquest emprenedor amb 17 anys.
Telefónica ha arribat a un acord per a la compra de EyeOs l’startup de cloud computing fundada per l'olesà Pau García-Milà l’any 2005 a Barcelona, i que ofereix a empreses i administracions públiques un servei d'escriptori en el núvol per emmagatzemar i compartir arxius. L'empresa mantindrà la seva seu a Barcelona on seguirà treballant “una plantilla composta per un equip de professionals altament qualificats que passarà a formar part de Telefónica”, explica l'operadora. Després de la seva integració en Telefónica, EyeOS seguirà funcionant com una subsidiària independent i dirigida pel seu actual conseller delegat, Michel Kisfaludi.

L'operadora de telecomunicacions, que no ha informat de l'import de l'operació, afirma que el servei de virtualització d'escriptori (VDI) d’EyeOS és una solució que pot interessar a les pimes i, especialment, a l'Administració Pública. Mitjançant la VDI, l'usuari pot accedir des de qualsevol lloc i dispositiu a les aplicacions de la seva empresa. Segons Telefónica, es tracta “d’una important oportunitat de negoci", ja que fins al 2012, solament el 13% de les companyies havien optat per la virtualització d'escriptori, a causa de la complexitat i l'alt cost. Amb aquesta adquisició, Telefónica explica també que “complementa la seva estratègia enfocada en el desenvolupament de solucions tecnològiques basades en estàndards oberts”. Telefónica i eyeOS porten col·laborant des de 2010, quan van treballar juntes en el desenvolupament de la versió 2.0 de l'escriptori web eyeOS.

Per la seva banda, García-Milà ha explicat que la compra ara de la seva empresa per part de Telefónica és una "molt bona notícia perquè permetrà a EyeOS no solament consolidar i ampliar la seva proposta tecnològica sinó també internacionalitzar-la encara més aprofitant la xarxa mundial de l'operadora". "Després d'un bon temps col·laborant i treballant amb Telefónica comencem a veure que la filosofia de treball d'una multinacional podia encaixar molt bé amb la descaradura i l'entusiasme d'una 'start-up", manifesta l’olesà, i assegura que a partir d'ara EyeOS "es fa millor, més fort gràcies a Telefónica."

García-Milà, que seguirà vinculat amb EyeOS de forma externa dins dels processos d'innovació, podrà ara dedicar més temps al seu nou projecte, IdeaFoster, presentat fa un parell de setmanes, una empresa que transforma les idees en projectes.

Cal recordar que EyeOS va ser creat per l’olesà l'abril de 2005, quan tenia 17 anys, i des de llavors “han estat nou apassionats anys, una tercera part de la meva vida”, un temps en els quals ha passat per tot tipus de moments: “Felicitat, entusiasme, de vegades frustració, emoció…. I totes elles governades sempre per la mateixa bandera, que és la perseverança”.

Redacció / Foto: L'economista
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix