Acord entre Ajuntament de Martorell i Jazztel per al desplegament de la fibra òptica

El municipi baixllobregatí es convertirà en una de les 50 ciutats del món amb més del 50% dels domicilis coberts amb fibra òptica
L’Ajuntament de Martorell i Jazztel van signar un conveni de col·laboració per accelerar el desplegament de fibra òptica al municipi, amb l’objectiu d’arribar a unes 8.000 llars (70% del municipi), locals comercials i empreses en una primera fase.

El primer tinent d’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, que van lloar la tasca que du a terme la regidoria de Promoció econòmica, Treball i Noves tecnologies va assegurar que “és importantíssim per aquest govern situar Martorell en la primera línia tecnològica per donar uns serveis de qualitat als ciutadans però alhora també és molt important per la vessant econòmica perquè generarem llocs de treball i s’obriran perspectives des del punt de vist de noves àrees de negoci.”

Una inversió d’1,9 milions d’euros
L’acord assolit entre l’Ajuntament i Jazztel implicarà una inversió d’1,9 milions d’euros. El conveni també estableix que l’empresa haurà de consultar la borsa de treball del municipi per a la contractació de personal en el desplegament de la xarxa al poble. Es calcula que poden generar uns 40 llocs de treball, entre llocs directes i indirectes.

La primera fase arribarà a unes 8.000 llars de Martorell i s’haurà enllestit abans d’acabar l’any. El compromís del consistori és poder anar més enllà i arribar al cent per cent del municipi si se superen les dificultats tècniques que presenten algunes zones.

La tecnologia FTTH, fibra fins a la llar, molt present a països com els Estats Units i el Japó, és una infraestructura de futur que permetrà als martorellencs accedir en les millors condicions de velocitat, qualitat i seguretat als serveis de telefonia, banda ample i televisió. També permetrà connexions multidispositiu dins d’una mateixa casa.

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix