Reconeixement al web de l’Ajuntament d’Esplugues per la seva transparència informativa

El municipi baixllobregatí és la tercer que aconsegueix el percentatge del 100% en el Mapa Infoparticip@.
El web esplugues.cat se situa en una posició destacada en el Mapa Infoparticip@ com a tercera ciutat (seguint a Sabadell i Sant Feliu de Llobregat), ja que compleix amb el 100% dels 41 indicadors de transparència i qualitat. Uns indicadors fixats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per avaluar la informació pública local. A més, aquest esforç per adaptar la informació disponible al web municipal a les bones pràctiques de la comunicació local pública fa que el consistori municipal sigui mereixedor del Segell Infoparticip@, amb què la UAB distingirà les webs amb les millors puntuacions en un acte previst per al 18 de març.

Què és el Mapa Infoparticip@?

És un projecte de la UAB nascut com a resultat del desenvolupament, el 2012, del Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya, que recull les conclusions de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments catalans. Des del 2013, s’hi han sumat a la iniciativa altres cinc comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia i Madrid) i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.


Per avaluar la qualitat i transparència de la informació, la UAB utilitza 41 indicadors distribuïts en quatre categories: quins són els representants polítics (noms i cognoms, partits i dades biogràfiques), com treballen (òrgans de govern, plans d’actuació municipal, etc.), compliment de programes electorals (rendiment de comptes dels membres del govern i tasca de control de l’oposició) i recursos i eines per a la participació ciutadana.

 

Redacció / Foto: La Premsa del Baix




Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix