Castelldefels atreu una incubadora d'empreses aeroespacials

La presentació de la candidatura de Barcelona, que Castelldefels presenta conjuntamente amb la UPC, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Caixa Capital Risc, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquesta proposta planteja la possibilitat que Castelldefels (al Campus de la UPC) aculli d'aquí a cinc anys la incubadora d'empreses de l'Agència Europea de l'Espai, on hi confluirien una quarentena de projectes empresarials d'arreu del món.

A partir del dia 11 de maig, una comissió de l'Agència Europea de l'Espai es desplaçarà sobre el terreny per avaluar el projecte. En un futur pròxim, prendrà la decisió definitiva.

Primer de l’Estat

Es tractaria del primer centre d'incubació d'empreses de l'Agència Europea de l'Espai a Espanya i del vuitè a tot Europa.

Fonts municipals han destacat que el projecte posiciona Castelldefels, l'Àrea Metropolitana i les institucions signants “com a referents en l'emprenedoria, la innovació i la tecnologia de l'espai a nivell internacional”.

El resultat seria un centre d'incubació d'empreses totalment multidisciplinaris on les iniciatives aprofiten les tecnologies de l'espai per a desenvolupar tot tipus de serveis i productes per infinitat d'usos i activitats.

L’edifici RDIT gaudeix de tots els serveis bàsics i de valor afegit per al desenvolupament d'iniciatives intensives en recerca i innovació.

Les mateixes fonts han indicat que la possibilitat de realitzar projectes col·laboratius amb la universitat; la disponibilitat d'equipament científic/tècnic, i el suport d'investigadors de reconegut prestigi “han estat elements altament valorats en la proposta de candidatura realitzada” a l'Agència Europea de l'Espai.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix