Abertis contactarà amb els conductors de la C-32 Sud a temps real

Ho faran a través de l'aplicació Awai, a partir de l’estiu, i transmetrà recomanacions de velocitat, la presència d'obres o animals i la proximitat amb àrees de servei i peatges

Abertis preveu poder contactar amb conductors que circulin per la C-32 Sud -entre Viladecans i el Vendrell (Tarragona)- a temps real "de cara l'estiu" davant incidències en la carretera. Ho faran a través de l'aplicació Awai -que avui dia uns 40.000 usuaris utilitzen per a pagar peatges- i de vehicles amb wifi, va explicar el cap d'innovació de la filial espanyola, Autopistes, Xavi Daura, segons informa Europa Press. Entre altres, Abertis transmetrà recomanacions de velocitat, la presència d'obres o animals i la proximitat amb àrees de servei i peatges. Aquesta és una de les innovacions que ha impulsat en el centre de proves de tecnologia que ha inaugurat en la C-32, al seu pas per Sitges (Barcelona), per a avançar en la seguretat i sostenibilitat.

el futuro de la seguridad vial en las autopistas de espana se llama future road lab abertis

Segons el director general d'Autopistes, Daniel Vilanova, el centre, anomenat Future Road Lab, "marca un abans i un després en la manera de gestionar les vies d'alta capacitat."

El seu responsable, Marc Padrós, va assegurar que és el "més avançat" de l'empresa a tot el món i ha qualificat el seu emplaçament de punt estratègic per la proximitat amb la seu central -situada a Barcelona- i amb l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Des d'allí, la companyia podrà aplicar les innovacions testades en els més de 500 quilòmetres de xarxa gestionats per Abertis en el conjunt d'Espanya.

Hi treballen al centre una quarantena de persones i és fruit de la inversió que Autopistes ha fet a Espanya en matèria d'innovació durant els últims tres anys, que en total supera els set milions d'euros. Daura va detallar que el centre està obert al fet que altres empreses provin "les seves tecnologies en un entorn real", alguna cosa que al seu judici és molt atractiu per a les companyies.

GBKe9FtWwAAl 2d

D’altra banda, el cap d'innovació va defensar que, per a reduir l'accidentalitat i mortalitat en les carreteres, "arriba un moment que hauria d'entrar la tecnologia", a més de conscienciar als conductors. "Passem de sistemes reactius, que el que fan és detectar que ha passat alguna cosa i actuar, a molt més proactius", va dir també.

El Future Road Lab impulsa "tecnologies del futur", com a càmeres, sensors i antenes 5G, per a recaptar informació, detectar successos en temps real i actuar per a evitar accidents successius.

Redacció / Fotos: Abertis-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix