ColorSensing, Stockagile i Theker Robotics, guardonades

Les empreses emergents han estat distingides amb els segons premis Innovació Empresarial Metropolitana 2023

L'Auditori de Cornellà de Llobregat ha estat escenari del lliurament de la segona edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Cornellà a través del Centre d'Empreses Procornellà i per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que també compta amb el suport de Telefónica, Pimec, Aeball i Innobaix. Els guardons premien amb 6.000 € cadascuna de les empreses emergents (start-ups) escollides com les millors iniciatives innovadores i tecnològiques en les tres categories existents.

GuanyadorsPremisInnovacióEmpresarialMetropolitana

  • En la categoria Dones,ColorSensing és  la guanyadora. Aquesta empresa té com a objectiu ajudar els fabricants i distribuïdors d'aliments envasats a detectar i reduir el rebuig alimentari.
  • En la categoria Comerç i Turisme, l'escollida és Stockagile, que comercialitza una eina per controlar l'estoc de productes que ajuda el petit comerç a concentrar en una plataforma les gestions de venda en línia i presencials.
  • En la categoria Indústria 4.0, la guardonada és Theker Robotics, una empresa d'R+D+I en robòtica, intel·ligència artificial (IA) i visió per ordinador, que ha creat una  tecnologia de microsoldadura i de soldadura electrònica que canvia el paradigma de fabricació de productes de la indústria electrònica i de semiconductors. 

F9B7F74E 540A 43EF 979D E69E9EA4707F

Reconeixement per a tots els finalistes

L'acte ha posat el punt final a un procés de selecció que va iniciar-se a principis de gener amb la voluntat de reconèixer i premiar les millors empreses emergents creades entre l'1 de gener del 2018 i el 31 de desembre del 2022, amb domicili en qualsevol dels municipis de l'entorn metropolità.

037F5DBB 657C 49DC B2C4 D95D311292A6

Inicialment s'hi van inscriure 174 empreses, de les quals 90 complien tots els requisits de les bases. Finalment, en l'acte d'avui hi han participat 9 empreses com a finalistes, entre les quals les premiades han estat ColorSensing, Stockagile i Theker. La resta de finalistes també han rebut un reconeixement, ja que ha estat realment difícil triar un guanyador per l'alt nivell que han demostrat les empreses.

001BD127 B916 4D51 96D2 0122A05875F9

Premi als ajuntaments i guardó especial de Telefónica

A més dels 18.000 euros repartits i del reconeixement que han rebut tots els participants, l'AMB també ha volgut destacar la feina que fan els ajuntaments per donar suport a noves iniciatives tecnològiques i innovadores. En aquest cas, ha fet entrega d'una distinció als ajuntaments de Barcelona, Esplugues de Llobregat i Sant Cugat del Vallès, perquè són els municipis on tenen domicili les nou empreses finalistes.

Destaca també el premi en espècie atorgat per Telefónica, el Fast Track Wayra 'Tour VIP', consistent en la realització d'una micropresentació (pitch) alhub d'innovació Wayra i un recorregut VIP per les seves instal·lacions Innovacion Center a Barcelona amb l'equip de negoci de Telefónica.

Aquest guardó ha estat per a Fregata Space, una empresa que ha creat una plataforma basada en aprenentatge automàtic (machine learning), que analitza les dades de les constel·lacions de satèl·lits de tot el món per cobrir i monitoritzar en temps real la contaminació de l'aigua, la terra i l'aire del planeta. Ha fet entrega del guardó el gestor d'Innovació Digital de Telefónica, Miguel Ángel Fernández Ros.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix