Ciència e Innovació invertirà 3,7 milions d’euros a l’ICFO Castelldefels

La ministra Diana Morant va visitar les instal·lacions del centre d'investigació ubicat al Parc Mediterrani de la Tecnologia

La ministra de Ciència i Innovació del Govern central, Diana Morant, va visitar el passat dimecres 21 les instal·lacions de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels, ubicat al Parc Mediterrani de la Tecnologia.

FdMhaJEWAAEVsRZ

Morant va anunciar que el Consell de Ministres ha aprovat un Real Decret per fer una dotació especial de 3,7 milions d'euros que es destinen a l'impuls d'un programa d'investigació internacional en col·laboració amb l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i la Societat Max-Planck alemanya. El programa es dedica a l'estudi de les propietats fonamentals dels materials quàntics sintètics i les seves aplicacions futures, a més de la formació avançada per a joves investigadors i un programa de visitants amb l'objectiu de maximitzar el seu abast i la seva projecció.

FdMshh0WIAU9rpQ

Aquesta inversió se suma al milió d'euros que l'ICFO rep del Ministerio de Ciencia e Innovación pel fet de comptar amb l'acreditació d'excel·lència Severo Ochoa. Aquesta acreditació es concedeix de forma anual (durant quatre anys) a aquells centres que destaquen per la seva rellevància i impacte internacional.

 noticies fotos 7702 nfo foto

La ministra  va destacar que l'ICFO “és un dels centres referents de la investigació a Espanya i que volem replicar al llarg del país. Un centre que destaca per la investigació d'excel·lència que fa, la transferència del coneixement a l'empresa privada i per l'atracció i retenció del talent que porta a terme”. Morant va destacar que a l'ICFO “hi treballen més de 400 investigadors i investigadores, el 70% dels quals són internacionals.”

FdND01UXkAMp w8

Per la seva part, l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), va destacar que “l'ICFO ens dona moltes alegries. La visita de la ministra ha servit per anunciar una molt bona notícia per a Castelldefels, com és que el Consell de Ministres ha aprovat una inversió de 3,7 milions d'euros que van destinats a la ciència i innovació”. Miranda va afegir que això suposa “un pas més en el projecte d'innovació que des de fa molts anys venim treballant al municipi de Castelldefels.”

FdMsi qXwAAPYQD

Morant va estar acompanyada per una delegació de l'equip de govern municipal, encapçalada per l'alcaldessa Maria Miranda (PSC), i pels representants i investigadors de l'ICFO amb el seu director, Lluís Torner, al capdavant.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-MCI

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix