Posen en marxa un màster per a controladors aeris a Castelldefels

El nou centre és fruit de l'aliança tecnològica internacional entre institucions, organismes i empreses del sector de la navegació aèria i la gestió aeroportuària, han informat fonts de l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC).

L'activitat començarà al novembre amb la impartició de la formació inicial de controlador de trànsit aeri, integrada al Màster en Navegació Aèria i Aeroports, i atorgarà una llicència comunitària que obre portes al mercat laboral de països d'arreu del món.

El centre comptarà amb simuladors en tres dimensions d'una torre de control i tecnologia punta per al control del trànsit aeri.

El màster, amb un cost de 29.000 euros i una marcada vocació internacional, serà en anglès i les pràctiques es realitzaran a Irlanda i Nova Zelanda.

En l'acte, al qual han assistit un centenar de representants de les administracions, institucions acadèmiques i empreses tecnològiques, també s'ha fet una demostració sobre les funcionalitats i procediments dels simuladors 3D de torre que s'instal·laran al nou centre

Els estudis, més enllà de formar controladors aeris amb llicència comunitària, concedirà la capacitat de desenvolupar altres professions com a supervisor, cap de torre o especialista en seguretat aèria.

En el decurs de l'acte s'han signat els acords que el fan possible, amb l'Autoritat Aeronàutica Irlandesa (IAA) i amb l'operador de navegació i control de trànsit aeri Airways New Zealand, que són els socis tecnològics del projecte, i amb altres institucions i empreses del sector.

El nou Centre aspira a ser un dels centres de formació líders en el sector a Europa, i és fruit de l'aliança tecnològica internacional entre empreses, institucions i organismes com AÈRIA, Inversiones Aeronáuticas; Airport & Navigation Solutions; l'Autoritat Aeronàutica Irlandesa (IAA); l'operador Airways New Zealand; Sacyr Concesiones i la UPC, conjuntament amb altres empreses del sector.

La presentació ha comptat amb les intervencions de Damià Calvet, secretari de Territori i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; de Claudi Alsina, secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya; de Sonia Corrochano, directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat; de Philip Hughes, director Technology & Training de l'Autoritat Aeronàutica Irlandesa (IAA), i de John McKenzie, mànager de formació d'Airways New Zealand.

Més informació: http://formaciopermanent.upc.edu/cat/cursos/navegacion-aerea-aeropuertos/203000/

Redacció | Foto: Ajuntament de Castelldefels
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix