Creix la digitalització de la Generalitat amb obres que incorporen el BIM

Una de les obres que s’està aplicant aquesta metodologia és la transformació de la C-245 entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat

 

La Generalitat de Catalunya va adjudicar i contractar l’any passat 127 obres que incorporaven el sistema Building Information Modelling per valor de prop de 530 milions d’euros, el doble, tant pel que fa a nombre d’actuacions com per la inversió, respecte de l’any 2020, segons dades de l’Observatori BIM del Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori. El Govern té incorporada des de 2018 aquesta nova metodologia en contractes d’obra civil i d’edificació per aconseguir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador que garanteixi alhora un ús més eficient dels recursos públics.

BIG 605411420012822 02

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori va impulsar més del 60% de les obres amb metodologia BIM (78), per un valor de prop de 200 MEUR. Una de les obres que s’està executant aplicant la metodologia BIM és la transformació de la C-245 entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat.

Captura de pantalla 2022 01 30 a las 10.43.32

Què és?

El BIM és un sistema de treball virtual en 3D on col·laboren de forma contínua els diferents agents, públics i privats, que participen en el cicle de vida de les obres i edificacions,  des del disseny i execució de l'obra fins al seu manteniment i conservació. L’evolució de les dades d’actuacions adjudicades i contractades des de l’inici de la seva implementació, mostra que la digitalització de la Generalitat i del seu sector públic va augmentant de manera positiva.

Redacció / Fotos: Arxiu-Territori

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix