Sant Vicenç dels Horts s’encamina cap a una Smart City

L’Ajuntament i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria signen un conveni per idear nous projectes per a la millora de la gestió dels serveis públics

Sant Vicenç dels Horts avança cap al que s’anomena Smart City (ciutats intel·ligents), amb projectes que es basen en l’anàlisi de dades i l’adopció de tecnologies que permetin oferir uns millors serveis públics. Així, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha signat un conveni amb Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE) amb una vigència de dos anys. L’objectiu de l’acord és el desenvolupament i implementació de solucions de comunicació, seguretat, sensorització i desencadenament de processos en el marc smart cities, així com d’assessorament i formació pel que fa a noves tecnologies i gestió del canvi.

sant vicenc dels horts propiedad ayuntamiento de sant vicenc dels horts 1906x600 q75 middle

Referent això, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, explica que aquest conveni “ens permet situar Sant Vicenç com a un municipi innovador, una smart city de debò, que mira al futur. La tecnologia ens ha de permetre arribar millor a la ciutadania”. I ha destacat els beneficis que tindrà aquesta activació tecnològica: “Volem que la relació amb els vicentins i les vicentines sigui la més directa i el més fàcil possibleSant Vicenç s’ha de posar al dia i ha de poder competir en tecnologia i en capacitat de resposta a la ciutadania com qualsevol altra ciutat. Treballem per tenir una ciutat pionera, que avança i que no té res a envejar a qualsevol altra ciutat de Catalunya.” 

Projectes

Un element clau serà la instal·lació de sensors per la ciutat. D’aquesta manera es podran analitzar les dades que rebin, així com preveure i anticipar qualsevol situació d’interès (alerta, risc, emergència, etc.) per ajudar a coordinar els recursos d’una manera més eficient, ràpida i eficaç i facilitar la presa de decisions en temps real. Fruit d’aquesta anàlisi sorgiran nous projectes per la gestió del trànsit, l’impuls de la sostenibilitat, la millora de l’atenció a la ciutadania, etc.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix