El Govern dotarà de mentors digitals per impulsar la digitalització

Aquesta figura, que és una de les actuacions del Pla d’educació digital de Catalunya 20-23, ha d’acompanyar i implementar l’estratègia digital a diversos centres educatius del Baix Llobregat

El Govern ha aprovat avui la dotació de 284 mentors digitals per tal d’impulsar la digitalització dels centres educatius catalans, entre els quals hi ha diversos del Baix Llobregat. Es tracta d’una figura que ha d’acompanyar, implementar i avaluar l’estratègia digital als centres, i que és una de les principals actuacions del Pla d’educació digital de Catalunya 20-23.

A través de l’acompanyament dels mentors, es capacitarà el professorat en competències digitals en el marc del projecte educatiu del centre, i es durà a terme una formació interna per assolir la competència digital.

digitalitzacio 2

D’aquesta manera, el Departament d'Educació vol fer avançar el sistema educatiu cap a la transformació per donar resposta als reptes socials, atès que la societat i el mercat laboral cada cop més requereixen competències digitals. L’escola ha de ser permeable als canvis i alhora ha de donar resposta als reptes de l’era digital, i la transformació digital del sistema educatiu és clau per al progrés.

Tres objectius

Els tres objectius principals són, d’una banda, garantir que el 100% de l’alumnat tingui experiències d’aprenentatge que incorporin el pensament computacional, el pensament crític, l’ús d’instruments i aplicacions digitals, la comunicació transmèdia, la robòtica, etc. D’altra banda, amb la transformació provocada pels mentors digitals es vol que els centres acabin el procés amb una estratègia digital de centre definida i, al mateix temps, aconseguir que el 80% del professorat disposi de la competència digital B1.

digitalitació 3

Els 284 mentors digitals acompanyaran entre 4 i 15 centres educatius durant els cursos 2021-2022 i 2022-2023, amb un treball intern al centre i un treball en xarxa entre els 15 centres. Ho faran de forma transversal i territorialment, conjuntament amb la xarxa ja existent d’assessors i referents digitals, i amb l’equip de cultura digital. El programa durarà entre gener de 2022 i agost de 2023.

Amb tot això, l’impacte previst a finals del curs 2022-2023 serà, en un total de 3.541 centres dels diferents nivells i especialitats, un 80% del professorat de centres públics i concertats amb nivell de competència digital B1 –més de 92.200 persones-, i una afectació indirecta a 1,6 milions d’alumnes.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix