Un robot permet a pediatres de Sant Joan de Déu atendre casos a distància

Es tracta d'un sistema de “consulta mèdica per videoconferència humanitzada”, desenvolupat per la companyia Teladoc Health

Un robot pioner a Espanya permet a pediatres de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat visitar a distància nens que estan sent atesos a l'Hospital de Berga (Berguedà).

Es tracta d'un sistema de “consulta mèdica per videoconferència humanitzada”, desenvolupat per la companyia Teladoc Health, que permet al pediatre de Sant Joan de Déu interactuar amb el pacient com si estigués a la consulta i examinar les proves que els professionals de l'altre centre li estan fent en aquell moment, han explicat aquest dijous tots dos centres en un comunicat.

Gràcies a aquest sistema, els professionals de l'Hospital de Berga compten amb l'assessorament d'un especialista en els àmbits de pediatria, cirurgia pediàtrica, traumatologia pediàtrica, vigilància intensiva, nounats i salut mental les vint-i-quatre hores del dia i els set dies de la setmana.

Et9fhp3XYAcP 7C

El dispositiu que fa possible aquestes visites a distància és un robot pioner a Espanya que compta amb una pantalla i unes càmeres en la seva part superior perquè, quan el metge es connecti mitjançant videoconferència des de Sant Joan de Déu, tingui la mateixa perspectiva que si entrés presencialment a la consulta on està el pacient.

El pediatre de Sant Joan de Déu pot desplaçar “la mirada” del robot d'un costat a l'altre, per consultar els diferents aparells de monitoratge i dirigir-se al nen, als pares, o al professional que l'està atenent, millorant la seva interacció amb ells.

El sistema també permet accedir als paràmetres biomèdics dels pacients i a les proves que se li estan fent en aquell moment de cara a poder valorar-les conjuntament amb els professionals de l'Hospital de Berga.

“Es tracta d'un sistema innovador que evita desplaçaments als usuaris i connecta el nostre centre amb un hospital de tercer nivell, la qual cosa permet oferir una atenció molt més especialitzada i de molta qualitat a pacients d'un entorn rural i dispers geogràficament com és el de la nostra comarca”, ha destacat la gerent de l'Hospital de Berga, Anna Forcada.

Per la seva banda, l'adjunt a la direcció mèdica i responsable dels projectes de transformació digital a l'Hospital Sant Joan de Déu, Francesc García, ha dit que aquest sistema de consulta per videoconferència “obre moltes possibilitats al món de la salut perquè permet als pacients tenir accés a professionals més especialitzats en la seva malaltia encara que físicament es trobin molt separats per centenars de quilòmetres de distància i, la qual cosa és més important, tenir un accés molt més humanitzat”. “Poden veure al professional, parlar amb ell, fer-li preguntes i, en definitiva, interactuar amb ell com ho farien si estiguessin en una consulta convencional”, ha afegit.

Redacció / Fotos: Hospital Sant Joan de Déu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix