Es preparen vols de paqueteria amb drons a la platja de Castelldefels

Segons Enaire, el 2020 es van registrar 1.646 operacions amb drons a l’espai aeri espanyol, un 207% més que el 2019 i un 362% més que el 2018

Les operacions amb drons coordinades per Enaire a l'espai aeri espanyol han augmentat un 207% el 2020 respecte a l'exercici anterior, i en el futur inclouran vols de paqueteria a la platja de Castelldefels, informa el gestor de la navegació aèria. El 2020 es van registrar 1.646 operacions amb drons, un 207% més que el 2019 i un 362% més que el 2018, ha informat la companyia en un comunicat.

gron castefa paquete

El cap de Desenvolupament de Negoci de Drons d'Enaire, Daniel García-Monteavaro, ha explicat en una jornada sobre aquesta matèria celebrada aquest dijous que la creixent activitat del sector de drons suposa un repte per a la gestió de les operacions de forma segura i en coordinació amb l'aviació tripulada.

El 2022, Enaire formarà part dels primers vols d'aerotaxis i de paqueteria a diverses regions d'Espanya en el marc de la seva participació en projectes de mobilitat aèria urbana (Urban Air Mobility), l'entrada de la qual s'espera per 2025. Es tracta d'iniciatives pilot sota el marc del Cel Únic Europeu i els vols del qual es realitzaran el 2022.

ExVYx2aWEAAXbbc

Concretament, a Espanya s'iniciaran vols d'aerotaxis a Santiago de Compostel·la (la Corunya) i a Villacarrillo (Jaén), així com vols de paqueteria a la platja de Castelldefels.

A més, Enaire està liderant, en coordinació amb el Ministeri de Transports, el desplegament del recentment aprovat reglament O-space dirigit a garantir la seguretat, eficiència i accés segur a l'espai aeri en les operacions amb drons, que entrarà en vigor el 2023.

Redacció / Fotos: Arxiu-Enaire

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix