Neix SPRO, l’app per estacionar a les places de càrrega i descàrrega

Es tracta d’una nova aplicació mòbil, destinada als professionals de la distribució urbana de mercaderies (DUM), amb la qual es milloren i s’agilitzen els estacionaments en aquestes places a Barcelona i l’àrea metropolitana

Ja ha arribat SPRO, la nova aplicació mòbil per a professionals que treballen a  Barcelona i l’àrea metropolitana. Serveix per unificar i millorar la gestió i l’estacionament a les places destinades a la distribució urbana de mercaderies (DUM). Amb la nova aplicació, els professionals poden concentrar la gestió de l’estacionament dels seus vehicles comercials en una única app per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

20200625 DUM Badalona 2545

Inicialment, l’SPRO es desplega a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. A més, l’app estarà en constant creixement, i properament està previst que es vagin incorporant al servei més municipis metropolitans, com el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. L’app és gratuïta i està disponible tant per a dispositius iOS (sistema Apple) com Android.

Foto 29 6 20 12 55 01

Amb el desplegament d’aquesta app, l’AMB dona resposta a la reivindicació històrica del sector per avançar cap a l’harmonització de les condicions de càrrega i descàrrega a la metròpolis de Barcelona.

“Avui hem presentat un instrument per donar resposta a una demanda històrica dels transportistes: tenir una única app per moure’s per diferents municipis de la metròpolis de Barcelona. Per a un professional de la distribució de mercaderies, que cada municipi tingui una app  diferent era un problema important. Ara comencem amb 7 municipis metropolitans, però d’aquí a unes setmanes s’afegiran dos municipis més i l’objectiu és anar-la expandint aquest any”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, durant l'acte de presentació. D’altra banda, Poveda ha recordat la gran demanda generada en aquest àmbit a conseqüència de la crisi de la COVID19 i l'impacte en la mobilitat i la qualitat de l'aire. “El repartiment s’ha incrementat més d’un 20% aquests darrers mesos, i també s’ha incrementat un 60% les compres online a domicili”, ha exposat. “S’ha d’ordenar aquest repartiment de mercaderies, conegut com a “última milla”, que afecta també a la contaminació. El repartiment s’ha de fer d’una forma molt més sostenible. Des de l’AMB, ho estem impulsant, amb diferents línies de subvencions”, ha afegit.

 

A Barcelona, l’SPRO substitueix l’antiga app areaDUM, que s’utilitzava fins ara per gestionar l’estacionament a les places de càrrega i descàrrega de Barcelona ciutat, i presenta una usabilitat més àgil així com la possibilitat de rebre alertes personalitzades, entre altres funcionalitats.

Funcionament de l’SPRO

La nova app té una usabilitat intuïtiva i segura, que permet activar l’estacionament a les places de DUM en pocs passos, perquè els usuaris puguin gaudir de 30 minuts d’aparcament gratuït i realitzar la càrrega i descàrrega amb comoditat. Només cal seleccionar l’àrea i indicar a l’app el codi DUM de la zona, que es troba al senyal vertical. Al municipi de Barcelona, si el vehicle utilitzat està classificat com a 0 emissions, es disposarà de 30 minuts addicionals.

Foto 29 6 20 12 55 05

Una altra nova funcionalitat és la possibilitat de configurar i rebre alertes personalitzades, que l’usuari pot configurar per rebre notificacions quan s’estigui acabant el temps d’estacionament regulat.

L’SPRO permet també localitzar les places DUM de manera senzilla gràcies a un sistema de geolocalització i consultar la previsió de l’ocupació i els horaris de regulació de cada una de les zones. També permet consultar fàcilment totes les operacions realitzades i les dades del vehicle que les ha realitzades, ja sigui amb un compte personal o amb un compte d’empresa.

20200625 DUM Badalona 2437

L’SPRO incorpora un sistema predictiu de disponibilitat de places lliures d'estacionament regulat a Barcelona, per a ajudar els usuaris a trobar una plaça de càrrega i descàrrega en superfície. Només cal introduir la destinació i hora prevista d'arribada i l’app mostra sobre el mapa la predicció de disponibilitat de places als diferents trams: en color verd es mostra disponibilitat alta; en taronja, disponibilitat mitjana; i en vermell, baixa. Les zones marcades en gris no tenen dades de pronòstic. De moment aquesta funció només està activa a Barcelona ciutat, però posteriorment s’implementarà als altres municipis metropolitans.

Com començar a utilitzar l’SPRO

Donar-se d’alta a l’SPRO és molt fàcil. Només cal omplir un senzill formulari a la mateixa aplicació, o a les pàgines web www.dum.amb.cat i barcelona.cat/SPROA més, si ja es disposa d’un usuari registrat a l’antiga app areaDUM de Barcelona, es podrà iniciar sessió amb la mateixa contrasenya. L’SPRO ofereix també la possibilitat de crear un compte d’empresa, que poden utilitzar múltiples usuaris sempre que l’administrador els doni els permisos necessaris. En aquest cas, el registre s’ha de fer a través de les pàgines web esmentades.

image 1

A la ciutat de Barcelona, el conjunt d’usuaris de l’SPRO podran fer servir els nous parquímetres si tenen cap incidència amb el telèfon o l’app que els impedeixi registrar correctament l’operació d’estacionament (p.ex., si se’ls acaba la bateria del telèfon). 

Redacció / Fotos: AMB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix