Sis municipis rebran fons europeus per tenir wifi gratuït

Torrelles de Llobregat, Sant Esteve, Cervelló, Viladecans, Martorell i Begues l’instal·laran en espais públics

La Comissió Europea ha publicat els resultats de la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU oberta des del dia 7 al 9 de novembre de 2018. Aquesta iniciativa té per objectiu crear punts d’accés wifi gratuït en espais públics a municipis de la Unió Europea. En el seu moment van registrar-se més de 15.000 municipis d’arreu de la UE. Després de l'avaluació de les sol·licituds, l'Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA), l'agència executiva de la Comissió encarregada d'implementar el WiFi4EU, ha publicat ara la llista dels primers municipis guanyadors. Catalunya, amb 44 municipis seleccionats, és la comunitat autònoma de l’estat més beneficiada. Al Baix Llobregat, els municipis seleccionats són Torrelles de Llobregat, Cervelló, Sant Esteve Sesrovires, Viladecans, Martorell i Begues.

wifi bona

Aquesta convocatòria té un pressupost de 42 milions d'euros, i 2.800 municipis rebran vals de 15.000 euros per establir un punt d'accés wifi als espais públics almenys durant un període de tres anys. Els municipis guanyadors ja estan convidats a signar en el portal WiFi4EU un acord de subvenció amb INEA. Una vegada signats aquests acords, els municipis podran contactar una empresa perquè els instal·li els punts d’accés wifi en espais públics. El programa WiFi4EU és finançat en part gràcies al Mecanisme Connectar Europa (CEF).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
105

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix