L’AMB posa en marxa l’APP amb aparcament metropolità

El servei, que està disponible inicialment en cinc municipis i s'ha creat gràcies a un conveni entre l'Ajuntament de Barcelona, BSM, l'AMB i AMB Informació, facilita a l'usuari una única eina de gestió i pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades

Gràcies a un acord amb l'Ajuntament de Barcelona i amb BSM, i basant-se en les aplicacions locals desenvolupades amb anterioritat a la capital catalana per a aquesta mateixa funció, l'AMB posa en marxa ara l'app AMB Aparcament Metropolità. L'objectiu ha estat unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, que fins ara el gestionava cada municipi individualment i que suposa un handicap per als ciutadans i usuaris del servei, que havien de descarregar i disposar d'una app per a cada municipi on volien estacionar el vehicle.

App aparcament icona1500px 1

L'app ofereix , bàsicament, el servei que ja s'està utilitzant a Barcelona ciutat amb èxit i que, gràcies a l'acord i a l'adaptació tècnica que s'ha realitzat entre BSM i AMB Informació, amb la nova app de gestió metropolitana s'ha pogut reformular i expandir als municipis de la metròpolis de Barcelona. Aquesta nova aplicació, AMB Aparcament Metropolità, es basa en la plataforma tecnològica existent (aplicació SMOU) i les seves dades s'emmagatzemen en una plataforma metropolitana d'aparcament, creada expressament per a aquest projecte.

D'aquesta manera, els usuaris de la metròpolis de Barcelona podran consultar i abonar les corresponents taxes dels aparcaments regulats en superfície (com les àrees blaves o verdes) a través d'una única app amb el telèfon mòbil.

Inicialment, el servei està disponible a cinc municipis metropolitans. Aquesta mateixa setmana, a l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i, en les properes setmanes, a Badalona. Permetrà consultar les tarifes i abonar l'estacionament a més de 50.000 places de les zones regulades d'aquests municipis. Està previst que en els propers mesos s'ampliï a la resta de municipis metropolitans. L'app també és vàlida per als aparcaments regulats de Barcelona.

Screenshot 20190327 110726 1

El nou servei també suposa dos grans avantatges: el primer, un estalvi de temps. No cal buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo.  El segon, un estalvi econòmic: l'usuari només paga pel temps real d'estacionament, ja que no fa prepagament al parquímetre.

En aquest sentit, BSM i AMB Informació són els encarregats de mantenir la gestió de la plataforma i de gestionar el servei d'Atenció a l’Usuari, i l'AMB regula i coordina l'accés dels municipis. Cal destacar que els ajuntaments metropolitans s'hi han d'adherir voluntàriament, via conveni, per a la utilització de la nova plataforma metropolitana. Un cop fet, disposaran d'un accés web personalitzat, a través del qual podran accedir als serveis de la plataforma metropolitana d'aparcament.

Com funciona?

L'usuari ha de descarregar-se gratuïtament l'app AMB Aparcament metropolità, disponible per a IOS i Android, i introduir les dades d'usuari, de pagament i del vehicle. Aquesta gestió només s'haurà de fer una vegada.

Screenshot 20190327 110443

Posteriorment, ha d'escollir al mapa el tipus de plaça, i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l'app mostrarà la data i l'hora d'inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d'estacionament. Durant l'estacionament, l'aplicació indica l'import en temps real. Quan l'usuari finalitzi l'aparcament, podrà fer el pagament i veure el comprovant. A més, l'usuari disposarà en tot moment del seu historial d'operacions.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix