La fibra òptica connectarà el Baix Llobregat, Garraf i Baix Penedès

La Generalitat desplegarà, aquest any i fins al 2020, més de 55,1 quilòmetres de xarxa de fibra òptica entre els municipis de Castelldefels i el Vendrell, amb una inversió total a curt termini de més d’1 milió d’euros

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, acompanyat per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha presentat aquest matí el projecte de perllongament de la xarxa de fibra òptica pública de la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, entre els municipis de Castelldefels i del Vendrell, al llarg de la C-32 Sud. Aquest projecte farà possible connectar amb fibra òptica pública la comarca del Baix Llobregat, amb el Garraf i el Baix Penedès.

El responsable de Polítiques Digitals i Administració Pública ha afirmat que avui en dia tenir connectivitat no només et permet comunicar-te, sinó que et permet tenir capacitats de desenvolupar-te laboralment i que els teus ciutadans disposin de més qualitat de vida”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que un dels objectius del Govern de Catalunya és connectar totes les capitals de comarca: “ja n’hem connectat 29 de 42, amb una xarxa total d’uns 4.500 quilòmetres”, i ha seguit dient que aquest és un Govern que fa inversions i es preocupa perquè una de les infraestructures més importants, que necessitaran els ciutadans aquest segle XXI, vagi arribant a tots els indrets”.

BIG 632251613030119 02

El Govern preveu accelerar amb aquest projecte el desplegament de la fibra òptica a les comarques del Garraf i el Baix Penedès amb l’estesa de 55,1 quilòmetres de cable amb una inversió de més d’1 milió d’euros fins al 2020.

Aquesta actuació permetrà connectar amb infraestructura de fibra òptica de la Generalitat tots els municipis inclosos en aquest recorregut: Castelldefels, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, i el Vendrell. A més, farà possible donar servei als polígons industrials i a les empreses de la zona

Dues fases

 El projecte de perllongament de la fibra òptica de la Generalitat a la C-32 Sud es desenvoluparà en dues fases a curt termini.

La primera implica estendre enguany 26,7 quilòmetres de cable propi entre els municipis de Castelldefels, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú. Amb l’extensió del nou tram de xarxa pròpia es dotarà de més autonomia els serveis finalistes que ofereixen els operadors i es milloraran les característiques de la connectivitat.

Pel que fa a la segona, correspon a la connexió entre Vilanova i la Geltrú i el Vendrell, incloent-hi els municipis de Cubelles, Calafell i Cunit. Aquesta actuació suposarà l’estesa de 28,4 quilòmetres de cable i s’executarà durant l’any 2020.

Tots els municipis de la comarca connectats amb fibra el 2023

L’objectiu del Govern és fer arribar la banda ampla a la totalitat dels municipis del país l’any 2023. Pel que fa a les capitals de comarca, l’objectiu del Govern és més immediat, donat que l’any 2020 totes les capitals de comarca comptaran amb punts de connexió neutres de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. El Vendrell se sumarà així a les 29 de les 42 capitals de comarca que ja tenen punt de connexió. Actualment la Generalitat disposa de 4.500 quilòmetres de fibra òptica.

Es tracta d’un projecte ambiciós que es durà a terme amb la col·laboració de les institucions del món local, segons recull el Pacte Nacional per la Societat Digital per tal de fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

Redacció / Fotos: Dep. Polítiques Digitals i Administració Pública

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix