Alumnes i docents de Cornellà reben formació de programació i robòtica

Més de 270 alumnes i 85 docents de les escoles de Cornellà ja han rebut formació de programació i robòtica

L’alumnat de 6è de primària de sis escoles de Cornellà de Llobregat i 85 professors i professores s’han introduït en el món de la programació i la robòtica durant el primer trimestre escolar amb el projecte EduLab del Citilab.

Des d’abans de l’inici del curs escolar i fins a l’octubre, el professorat va participar en una formació d’introducció a la programació i la robòtica amb l’objectiu de poder co-crear activitats educatives amb l’equip del Citilab i oferir suport als seus alumnes un cop iniciat el curs.

Durant els mesos de novembre i desembre, l’equip del Citilab s’ha traslladat a les aules de les escoles per dur a terme les primeres sessions del desenvolupament d’un dels projectes que contempla el projecte EduLab: la construcció, la programació i la customització del robot del Citilab.

Dtz jfwXgAANdy

Nou robot

Aquesta etapa d’inici ha coincidit amb l’estrena del nou robot del lab de Cornellà: el robot Fantàstic. Una versió millorada de l’EduBot, el robot que es va utilitzar durant la prova pilot del projecte, i que compta amb una placa que també ha estat dissenyada pel Citilab: la placa ED1. A més, el nom de l’autòmat ha sigut escollit per l’alumnat de les escoles participants en l’EduLab.

En aquest primer trimestre del curs, els nens i les nenes de Cicle Superior dels centres educatius cornellanencs han après a moure’s per l’entorn de programació MicroBlocks i s’han familiaritzat amb l’estructura i el funcionament del Fantàstic. A partir del mes de gener i durant el 2019, l’autòmat serà customitzat i utilitzat per l’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Infantil i, a més, s’iniciaran la resta de projectes que seran diferents a cada escola en funció dels interessos particulars.

Aquests nous projectes ja s’han començat a dissenyar de forma conjunta entre els claustres dels centres educatius i els professionals de l’àrea educativa del Citilab.

Al llarg d’aquests mesos, Citilab ha fet un gran seguiment de l’evolució del projecte a través de les xarxes socials amb l’objectiu d’acostar a les famílies i a totes les persones interessades aquesta iniciativa innovadora que realitzen els infants a les aules.

 

Redacció / Fotos: Citilab

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix