La Policia Nacional desmantella una peculiar “oficina” de venda de cocaïna a la comarca

Utilitzaven un pis a Esplugues de magatzem i venda de droga, i un traster en un pàrquing de Cornellà com a laboratori per a la seva manipulació.

La Policia Nacional ha desarticulat un grup organitzat de narcotraficants que amb els beneficis obtinguts els blanquejaven adquirint finques i immobles. L'operació policial es va iniciar a la tardor del passat any 2014 a partir d'informacions rebudes en relació a un grup de narcotraficants que estarien distribuint cocaïna a la comarca del Baix Llobregat.

Les recerques dutes a terme van permetre localitzar un pis a Esplugues de Llobregat que estaria servint de base per concertar les vendes i gestionat per un dels membres d'un grup organitzat i la seva parella sentimental. Aquest domicili era emprat com a magatzem de cocaïna, a més de com una autèntica “oficina” de venda personalitzada. Per a això disposaven de diversos telèfons mòbils per atendre als compradors de tota la comarca, segons les seves comandes habituals, solament els dies laborables al matí i a la tarda.

Els detinguts disposaven també d'un petit laboratori per a la manipulació de la cocaïna situat a l'interior d'un traster situat en un pàrquing de la localitat de Cornellà de Llobregat. En ell es processava la part de la droga, procedent del pis d'Esplugues, que posteriorment era també distribuïda a altres petits “camells” pel segon home detingut. Aquest exercia la seva professió habitual de forma quotidiana, amb el que passava desapercebut. Paral·lelament, juntament amb la seva parella sentimental, blanquejaven els beneficis obtinguts pel narcotràfic adquirint diverses finques i pisos per valor de fins a 1.000.000 euros, gaudint d'un elevat nivell de vida no d'acord amb els seus ingressos professionals.

Registres i intervenció

En els cinc registres duts a terme en tres pisos, un traster i un garatge diverses localitats (Torrelles de Llobregat, Esplugues, Cornellà i Sitges), es van intervenir 11 quilos de cocaïna, 9 quilos de lidocaïna, 160 grams de marihuana, una premsa hidràulica, dues bàscules, una màquina per explicar bitllets, 180.000 euros en metàl·lic, una pistola del calibre 22 amb dues caixes de la seva corresponent munició, 15 telèfons mòbils i abundants dispositius informàtics i documentació relacionada amb les activitats delictives. A més es procedeix a l'embargament de cinc finques immobles per valor d'1.000.000 euros i de tres motocicletes i tres turismes per valor de 110.000 euros.

Els detinguts, als quals se'ls imputen presumptes delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d'armes, van ser posats a la disposició de l'Autoritat Judicial corresponent, qui va decretar l'ingrés a la presó provisional per als dos homes i llibertat amb càrrecs per a les dues dones.

L'operació ha estat realitzada per agents del Grup 2º de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona i del Grup 1º de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Cornellà de Llobregat (Barcelona).

Redacció / Foto: Policia Nacional

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix