Vint-i-tres anys de presó per a un home per matar la seva parella al Prat

A més, haurà d'indemnitzar amb 140.000 euros per a cadascun dels fills comuns i amb 80.000 euros i 50.000 per a altres familiars de la víctima

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat vint-i-tres anys de presó per a un home que va matar a la seva parella i mare dels seus tres fills en un domicili del Prat de Llobregat el desembre de 2019, segons informa Europa Press.

632c70314bdac

En la sentència després d'un recurs d'apel·lació, el tribunal considera que, sobre les 13.10 hores de l'1 de desembre de 2019, l'home va entrar al seu domicili al costat de la seva esposa i "va agafar un ganivet de cuina i la va atacar" causant-li 32 punyalades. La víctima va ser atacada "de manera inesperada i sobtada en la cuina del seu domicili", sense poder defensar-se davant el reiterat atac. A més, l'home va assestar de manera intencionada altres ferides diferents a les que van resultar mortals, per la qual cosa li va provocar "un augment de sofriment" abans que morís. El motiu de l'atac va ser mogut pel "menyspreu cap a qui era la seva dona i mare dels seus tres fills, en el context de les discrepàncies en el divorci que estaven negociant en aquesta data”. El cadàver va ser trobat el 2 de desembre de 2019 sobre les 10 hores, després que la seva mare i la seva germana truquessin al telèfon d'emergències i accedissin al domicili els bombers i la policia.

Captura de pantalla 2024 05 03 a las 7.47.20

Aquest mateix dia, l'acusat, ignorant que s'hagués iniciat l'actuació policial, va cridar al seu advocat i li va explicar que "havia passat una cosa greu, sense concretar", i que es dirigia a la comissaria a comptar el succeït, encara que l'advocat li va aconsellar que es reunís amb ell prèviament en el seu despatx d'advocats, on va ser detingut, segons explica Europa Press.

L'acusat es troba a la presó provisional, comunicada i sense fiança des de desembre de 2019, i es va prorrogar fins al màxim legal de quatre anys. Després de celebrar el judici, l'Audiència de Barcelona va dictar sentència condemnatòria el 6 de novembre de 2023, i l'home va interposar un recurs d'apel·lació.

L'home ha estat condemnat com a autor responsable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb els agreujants de parentiu i de gènere, i ha estat absolt del delicte de maltractaments físics i del delicte continuat de coaccions en l'àmbit familiar pel qual era acusat per l'acusació particular. A més, haurà d'indemnitzar amb 140.000 euros per a cadascun dels fills comuns i amb 80.000 euros i 50.000 per a altres familiars de la víctima.

Redacció / Fotos: ACN (arxiu)-Arxiu-Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
466

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix