Detecten a Corbera i Esparreguera un possible míssil sobrevolant el Baix

La Xarxa de Recerca Bòlids i Meteorits (SPMN) el va veure al voltant de les 22:59 hores del passat divendres 29 de març que procedia de França i va caure a la mar

Un possible míssil balístic va sobrevolar el Baix Llobregat. La Xarxa de Recerca Bòlids i Meteorits (SPMN) del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) ha detectat un "bòlid artificial" sobrevolant Catalunya, la Mar Balear i la Comunitat Valenciana des de França al voltant de les 22.59 hores del divendres que va caure a la mar, i s'estudia si va ser un míssil balístic o una reentrada, informa Europa Press. Actualment, remenem dues hipòtesis: un míssil balístic o una reentrada", ha indicat el compte d'investigadors en la xarxa social X en un missatge, en el qual han assenyalat que informaran d'informacions addicionals pel mateix canal. "Tan aviat completem estudi i obtinguem confirmació addicional ho inclourem en fil".

Captura de pantalla 2024 04 01 a las 8.42.03

El matí d'aquest passat dissabte col·laboradors de la xarxa van compatir vídeos en què s'observava un objecte, que, després de partir de França, "va sobrevolar Girona i Barcelona per a endinsar-se en la Mar Balear i acabar el seu recorregut al Sud de la Comunitat Valenciana."

Segons indica el CSIC en la seva pàgina web, aquest bòlid artificial s'ha registrat en les estacions de vídeo detecció del Pic Bartolo i Benicàssim (Vicent Ibàñez), Blesa-Teruel (Miguel Aznar), Breda (David Molner), Corbera de Llobregat (Carlos Alcaraz), Esparreguera (Jordi Gil), Folgueroles (Pep Pujols/AAO i Josep M. Trigo/CSIC-IEEC), Sant Celoni (David Molner), Sant Fost de Campsentelles (Lina Aguasca) i Sant Mateu (Cèsar Guasch). Pel que el rang d'observació ha estat Aragó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Euskadi, La Rioja i Navarra.

Captura de pantalla 2024 04 01 a las 8.39.52

En paral·lel, un dels investigadors de la xarxa i professor de l’Institute of Space Sciences del CSIC Josep Maria Trigo ha publicat un missatge en el qual es pregunta si hi haurà explicacions sobre aquest fet i si no s'haurien d'anunciar aquestes proves. "Sincerament, em pregunto si algun responsable donarà explicacions sobre aquesta prova que han fet avui sobre els nostres caps. No s'haurien d'anunciar?", va escriure Trigo.

D'altra banda, el Centre d’Operacions i Vigilància Especial (COVE), del Ministeri de Defensa, assegura que el bòlid que va sobrevolar Catalunya i les Illes Balears la matinada de divendres a dissabte va ser un meteorit que va fregar l’atmosfera. Després d’analitzar el vídeo difós, i de consultar el consorci europeu i altres actors espacials, el COVE ha descartat tant que fos un míssil com que fos un satèl·lit privat de l’empresa Starlink (propietat d’Elon Musk), hipòtesis que havien circulat durant el cap de setmana. L’organisme de l’Exèrcit, que la ministra Margarita Robles ha visitat aquest dilluns, també ha consultat el Centre de Vigilància d’Alertes de Míssils Balístics del Comandament Aeri de l’OTAN. Un argument difícil de creure per a molts observadors, ja que la trajectòria del bòlid és linial i no de trajectòria descendent.  

Redacció / Fotos-Vídeo: Red de Investigación Bólido y Meteoritos (SPMN)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
210

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix