Detinguts a Esparreguera un grup criminal que robava cablejat de coure

Es va identificar els lladres, que residien a l’àrea metropolitana de Madrid, i se’ls va activar una alerta policial que va permetre localitzar-los a Esparreguera gràcies a la Policia Local i després de vendre 500 quilos en una deixalleria de la localitat

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Ponent van detenir el dia 22 de febrer cinc homes, d’edats compreses entre els 20 i els 28 anys, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força i per pertinença a grup criminal.

El primer fet es remunta al passat 16 de desembre a Bellvís, on es va produir un robatori de cablejat de coure en una empresa, la qual va haver de parar la seva activitat productiva arran de les quantioses destrosses que va patir. Els lladres van tallar el subministrament elèctric i després de rebentar les canalitzacions i arquetes per on passava tot el cablejat, el van arrencar amb l’ajut d’una excavadora que van trobar al mateix recinte. Seguidament, van trossejar i pelar el cablejat en un solar proper, per portar-lo a vendre. En aquest cas, l’empresa va valorar que totes les destrosses que van fer per sostreure el cablejat superarien els 400.000 euros.

240226 168 RPP Els Mossos dEsquadra detenen a Esparraguera cinc membres dun grup criminal especialitzat en robatoris de cablejat de coure en empreses 2 cpia preview

Arran del fet es va obrir una investigació que va permetre identificar quatre persones, de les quals no es coneixia el parador però hi havia indicis que residien a l’àrea metropolitana de Madrid i es desplaçaven per tot el territori estatal, per cometre robatoris de grans quantitats de coure.

El segon fet investigat es va produir la matinada del 21 de febrer en una empresa de Juneda, on amb un modus operandi similar van sostreure abundant cablejat de coure que també van trossejar i pelar a la mateixa zona. Tan aviat com es va conèixer aquest segon cas, i davant la sospita que els lladres intentarien vendre el coure a Catalunya abans de tornar a Madrid, els investigadors de la DIC Ponent van activar una alerta policial amb les dades aconseguides durant la primera valoració del robatori.

240226 168 RPP Els Mossos dEsquadra detenen a Esparraguera cinc membres dun grup criminal especialitzat en robatoris de cablejat de coure en empreses 3 cpia preview

Pels volts de les 9 del matí del dia següent una patrulla de la Policia Local d’Esparreguera va avisar que havia detectat en un carrer de la població, un vehicle ocupat per cinc homes que coincidiria amb la descripció dels sospitosos. Ràpidament efectius de la DIC es van traslladar a la població i van confirmar que es tractava de les persones que buscaven. Aquestes ja havien venut el cablejat que havien sostret la nit abans i acabaven d’ingressar els diners en una entitat bancària d’Esparraguera. Poc després els investigadors van descobrir que els detinguts havien venut més de 500 kg de cablejat de coure net en una deixalleria d’Esparreguera.

FuBPsOBWcAAV8Yc copia

La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts siguin investigats per altres robatoris de coure a Catalunya. Els cinc detinguts van passar dissabte a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Martorell.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix