Condemnats un home i una dona per atacar musulmans a Sant Feliu

Se’ls ha imposat, després de pactar amb els fiscals, una pena fins vint-i-un mesos de presó després d’agredir i amenaçar a diverses persones d’aquesta religió

El Jutjat penal número 9 de Barcelona ha condemnat a un home i una dona acusats d'agredir i amenaçar a musulmans a Sant Feliu de Llobregat a fins a vint-i-un mesos de presó, segons una sentència revisada per l'agència Europa Press.

cce9ac28 6ef5 4600 8196 c50f0b057703 16 9 discover aspect ratio default 0

Els acusats, membres del dretà Partit Nacional Democràtic, van arribar a un acord amb els fiscals per la qual cosa, l’acusat va acceptar vint-i-un mesos de presó per causar lesions corporals amb un instrument perillós i set mesos i quinze dies de presó per sis delictes d’amenaces. A més, li prohibeix comunicar-se amb l'agredit en 2 anys i 9 mesos, i a comunicar-se amb la resta d'afectats durant 5 anys, 7 mesos i 15 dies. A més, pel que fa a la responsabilitat civil, l'home haurà d'indemnitzar amb 2.480 euros a la víctima per la lesió que li va provocar i les seqüeles. L'acusada va acceptar una pena de set mesos i quinze dies per sis càrrecs d'amenaces. A més de la pena de presó suspesa de tres anys imposada a la dona, el tribunal va acordar pagar una indemnització de 1.200 euros (200 euros cadascuna) a les víctimes.

El jutge va dir que el 27 de maig de 2017, tots dos acusats van distribuir cartells amb frases com "No a les mesquites" i "Stop a la islamització", i al mateix temps "increpaven un grup de musulmans” que anaven al centre cívic Les Tovalloles per celebrar el Ramadà. D’altra banda, el 2 de juliol del mateix any, la parella va insultar a un grup de menors amb frases com "Torna al teu país, em cago amb el vostre profeta", i un adult que va anar en la seva ajuda li van cridar: "Moro de merda, puto moro, marxa al teu país moro de merda” i el van amenaçar amb una navalla d’onze centímetres i li van donar un cop de puny amb aquesta arma blanca a la cara (va necessitar assistència mèdica). Posteriorment, van fugir. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que havia estat alertada per un dels menors, van interceptar-los i van recuperar l'arma blanca.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix