Trenta anys per maltractar, estafar i matar la seva parella a Sant Joan

L'acusat i la víctima convivien en parella amb la seva filla al municipi baixllobregatí

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a trenta anys i nou mesos de presó a un home per assassinar, abusar, defraudar i robar a la seva parella a Sant Joan Despí, segons va avançar ahir Europa Press. El veredicte és coherent amb el veredicte del jurat que va conèixer el cas i el va declarar unànimement culpable d'aquests delictes.

L'acusat i la víctima convivien en parella amb la seva filla des de l'estiu de 2019, però l'acusat "constantment la cridava, la menyspreava, la insultava i la humiliava constantment, creant un clima de control i coerció", afirma la sentència. El seu objectiu era controlar a les dones i aïllar-les social i familiarment. A més d'agressions físiques com a baralles i empentes, la dona també va ser sotmesa a, fins i tot en presència de la seva filla menor d'edat. Segons la sentència, agressions psicològiques. El 27 de gener de 2020, dia del crim, l'home va escanyar a la dona amb una corda i la va asfixiar col·locant-li una bossa de plàstic al cap.

Captura de pantalla 2024 01 29 a las 19.04.33

Volia marxa a Punta Cana després del crim

Després de la mort de la dona, l'acusat es va quedar amb els seus objectes de valor (telèfon mòbil, documents, targetes bancàries, joies per valor de 1.300 euros, claus del cotxe), va retirar 15.000 euros dels dipòsits bancaris de la dona i va retirar 3.000 euros del seu compte. A més, va realitzar transferències amb targeta bancària i retirades d'efectiu del compte de la morta, per un import total de gairebé 500 euros.

L'home es va dirigir a l'Aeroport Barcelona-El Prat i va intentar diverses vegades utilitzar la targeta de la víctima per a comprar un vol a Punta Cana (República Dominicana) per 457 euros, però el van detenir en el taulell de la terminal i no va embarcar.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix