Un menor rescatat d’un segrest a l’Aeroport de Barcelona-El Prat

La ràpida acció de la Guàrdia Civil va evitar la sortida del país del noi sense el consentiment de la seva mare

 

En una operació contra rellotge, la Guàrdia Civil va detenir a un home en l'Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona El Prat el gener de 2024. L'home, que es trobava a Barcelona amb el seu fill, pretenia incomplir el conveni regulador que establia la prohibició que el menor viatgés a un altre país sense el consentiment exprés de tots dos progenitors.

La mare del menor, en assabentar-se de les intencions de la seva exparella, va interposar una denúncia davant la Guàrdia Civil de Ties (Lanzarote). Després de l'alerta, es van activar les mesures necessàries per a localitzar al pare i al fill, els qui tenien una reserva de vol amb destinació a Nàpols aquest mateix dia.

Captura de pantalla 2024 02 08 a las 16.18.24

Amb un marge de temps limitat, la Guàrdia Civil de l'Aeroport del Prat va desplegar un dispositiu de cerca. Gràcies a la ràpida intervenció de les unitats participants, es va aconseguir localitzar al menor al costat del seu pare a penes trenta minuts abans de l'embarcament del vol. L'actuació dels agents policials va evitar la consumació d'un delicte de sostracció de menors i va permetre que el menor tornés amb la seva mare.

Una vegada detingut el progenitor per la suposada comissió d'un delicte de sostracció de menors, els agents de la Guàrdia Civil es van quedar a càrrec del menor garantint la seva seguretat i benestar, entretenint-ho amb jocs en un ambient distès, tranquil i mantenint-lo en tot moment aliè a les circumstàncies que envoltaven la detenció del seu pare fins que la seva mare, que va viatjar des de Lanzarote a Barcelona, es va fer càrrec d'ell.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix