Desarticulen un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana

Durant l’operatiu dels Mossos d'Esquadra es van fer sis entrades, entre elles a una nau industrial d’Olesa de Montserrat, i es van localitzar 3.300 plantes de marihuana, 40 kg de cabdells, 500 grams d’haixix i dues armes de foc

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Igualada, juntament amb efectius de diferents regions policials, van desmantellar el passat 21 de novembre una estructura criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana. La investigació va acabar amb  deu detinguts, als quals se'ls relaciona amb els delictes de pertinença a grup criminal, delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

231123 NdP 086 RPC Imatge Igualada logo

El passat 21 de novembre els mossos van dur a terme un dispositiu contra el tràfic de drogues que va permetre detenir deu persones i realitzar sis entrades i escorcolls. Es van fer entrades a quatre naus industrials a les poblacions d'Igualada, la Pobla de Claramunt, Olesa de Montserrat i Valls, i en un traster i un domicili de Mont-Roig del Camp i Rubí.

Durant l'operatiu es van intervenir unes 3.300 plantes de marihuana en diversos estats de creixement, 40 kg de cabdells embassats per la seva venda, 500 grams d'haixix, dues armes de foc i munició. També es van localitzar estris i aparells destinats al cultiu interior de marihuana. Totes les naus investigades tenien manipulat el subministrament elèctric.

231123 NdP 086 Imatge general

La investigació es va iniciar durant el mes de setembre després de tenir coneixement d'una possible plantació de marihuana en una nau de la Pobla de Claramunt. A partir d'aquí els mossos van començar a indagar i van descobrir més plantacions a altres poblacions que estaven relacionades entre elles.

Darrere d'aquests cultius hi havia un grup criminal amb una estructura organitzativa bàsica i amb una distribució de funcions molt determinada. Per una banda, hi havia la persona encarregada d'adquirir cases o naus de grans dimensions, les quals aconseguia pagant per sobre el seu preu de mercat. Per un altre costat, hi havia les persones responsables de tota la infraestructura per poder realitzar els cultius interiors. I finalment, els encarregats del manteniment i la protecció de les plantacions, els quals vivien a la mateixa nauDurant el dispositiu es van localitzar i detenir tots els components de l'organització, els quals van passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix