Vint detinguts per atacs violents entre aficions del Numància i Cornellà

Haurien estat partícips de diferents accions ocasionades el passat 27 de maig amb motiu del partit de futbol de Primera RFEF

Agents de la Policia Nacional han detingut a Sòria, Madrid, Saragossa i Logronyo a vint persones pertanyents a grups radicals violents seguidors de diferents clubs de futbol. Als detinguts se'ls atribueixen presumptament delictes de desordres públics, lesions i danys, odi i pertinença a grup criminal. La recerca s'ha desenvolupat per les Brigades Provincials d'Informació de Sòria, Saragossa, Madrid, Logronyo i Leganés sota la coordinació de la Comissaria General d'Informació i la direcció de la titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sòria. Va comptar també amb el suport de l'Oficina Nacional de l'Esport (OND).

5557 detenidos 20 ultras por incidentes antes de un partido de futbol en soria en mayo

Captura de pantalla 2023 11 16 a las 15.09.52

Els fets es van produir dissabte passat 27 de maig a Sòria amb motiu de la celebració del partit entre els equips de futbol CD Numància i la UE Cornellà. El mateix dia, en les proximitats de Sòria, al voltant de seixanta persones celebraven amb una ‘capea’ l'aniversari de la creació d'un d'aquests grups. Després de finalitzar la ‘capea’, la majoria d'assistents van acudir amb autobús als voltants de l'estadi de futbol, hores abans de la celebració del partit. En abandonar l'autobús es van dirigir al lloc on es trobaven els membres del grup antagònic, atacant-los, alterant la pau pública i exposant a una situació de perill a les persones majors i menors d'edat allí presents. A conseqüència d'aquesta situació sobtada i violenta, en la qual es van llançar objectes contundents, una persona va resultar ferida amb caràcter molt greu.

Captura de pantalla 2023 11 16 a las 15.10.05

Captura de pantalla 2023 11 16 a las 15.10.23

Motivacions d'odi

Aquest atac obeeix a motivacions d'odi cap a un grup amb ideologia contrària, presentant-se algun dels indicadors de polarització dels delictes d'odi que es descriuen en el “Protocol d'actuació de les Forces i Cossos de Seguretat per als delictes d'odi i conductes que vulneren les normes legals sobre discriminació”.

NUMANCIA 2023 05 27 at 18 24 05 3 230527195329

Després de la corresponent recerca policial, s'ha constatat la planificació d'aquest atac, en la qual van participar grups ultres tant dels equips de futbol que s'enfrontaven aquest dia, com d'altres clubs. Es tracta de grups radicals que manifesten un gran odi entre ells per les seves enemistats esportives i ideològiques. Segons els investigadors els grups principals en aquest altercat van ser “Orgull Numantino”, “Ligallo Fons Nord” i “Guetto 28”, enfrontats al grup “Coornehools”.

Captura de pantalla 2023 11 16 a las 15.10.16

Com en altres casos similars, aquests grups violents són coneixedors del desplaçament del grup o afició d'ideologia contrària, per la qual cosa intenten aglutinar presència física nombrosa per a consumar atacs amb més contundència, fins i tot valent-se d'objectes i mitjans perillosos per a ocasionar major mal. L'actuació en massa els proporciona una major defensa i anonimat, el qual s'incrementa amb l'ús de peces de vestir negres i ocultació de rostre. Gràcies a la coordinació judicial i policial en quatre províncies espanyoles, l'operació s'ha saldat amb 20 detinguts i 3 investigats als quals s'ha pres declaració.

Redacció / Fotos: Soria Noticias-Policia Nacional



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix