Primer cas de febre del Nil a Catalunya en una dona del Prat

L’afectada, de 76 anys, va ingressar a l’Hospital de Bellvitge i ja es recupera en un centre sociosanitari

Salut ha detectat un possible cas de febre del Nil en una dona de 76 anys del Prat de Llobregat, segons va avançar ahir 'El País' i han confirmat a La Premsa del Baix fonts del Departament. L’afectada, que ja tenia una salut delicada, va ingressar a l’Hospital de Bellvitge i va arribar a ser traslladada a l’UCI. Ara, ja es recupera en un centre sociosanitari.

El cas està declarat com a probable per la dificultat de fer el diagnòstic definitiu i de moment no s'han rebut els resultats de l'Institut de Salut Carlos III que han d'acabar de certificar si és o no febre del Nil.

Arran d’aquest cas, el Departament de Salut ha alertat tots els centres assistencials, tant de primària com hospitalaris, per tal de detectar possibles casos nous, fet que no s’ha produït. També ha investigat entomològicament la zona on resideix la dona, sense detectar cap població important de larves ni de mosquits adults que transmeten aquest virus. Per la seva banda, el Banc de Sang i Teixits ha iniciat un cribratge universal del VNO a totes les donacions del Principat.

Durant la darrera dècada s’ha detectat la circulació del VNO en diversos països europeus, com ara França, Espanya, Portugal, Àustria, Hongria, Romania o Itàlia. Pel que fa als Països Catalans és el tercer cas en humans que es detecta enguany, després dels dos primers registrats al País Valencià.

Redacció / Foto: Arxiu          

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix