Detenen un home per intimidar menors amb un cúter i robar-los diners

El detingut és multireincident i se li atribueixen almenys deu robatoris violents amb un total de tretze víctimes, la majoria menors d'edat, en diversos parcs del Barcelonès i el Baix Llobregat (Sant Joan Despí i Esplugues)

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de les Corts de Barcelona van detenir el dia 1 de setembre un home de 49 anys com a presumpte autor de robatoris violents a menors a qui sostreia diners i pertinences personals. Les víctimes es trobaven sols o acompanyats en parcs o jardins, i per aconseguir el seu objectiu el detingut els intimidava amb un cúter.

F49YAMZWIAAy7AQ

Els investigadors atribueixen al detingut, en els últims tres mesos, 10 robatoris violents en parcs de Barcelona, Sant Adrià del Besòs, Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat. La majoria dels robatoris van tenir lloc a zones obertes dels districtes de Les Corts i Sarrià–Sant Gervasi de Barcelona.

L'autor es va endur un botí de 1.200 euros en efectiu i dues cadenes d'or, una valorada en 700 euros. Els investigadors van tenir coneixement del primer cas el passat 12 de maig i la resta durant els mesos de juny, juliol i agost. En comparar els diferents casos, van observar com l'autor seguia el mateix modus operandi en tots els robatoris i van iniciar una investigació encaminada a la seva detenció.

El detingut caminava pels carrers i parcs buscant possibles víctimes. Sempre escollia persones vulnerables que no podien defensar-se, la majoria menors d'edat o molt joves, d'entre 15 i 20 anys. S'assegurava que estiguessin soles, o acompanyades amb altres menors, i els abordava amenaçant-los amb el cúter. Un cop aconseguia diners o joies, comminava les víctimes a no moure's en una estona, amb l'excusa que una altra persona que treballava amb ell els vigilava per assegurar-se la fugida i no ser descobert. 

Arran de la investigació i la col·laboració de les víctimes, els agents el van identificar, localitzar, i finalment detenir el passat 1 de setembre a Barcelona. Al detingut li consten onze antecedents per fets similars. El dia 2 de setembre el detingut va passar a disposició judicial davant del Jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix