Detinguts sis homes que van cometre més de seixanta robatoris

Els integrants de l’entramat criminal sumen gairebé noranta antecedents policials i comptaven amb una alt nivell d’especialització delictiva utilitzan la força i violència arreu de Catalunya

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el dia 30 de maig, sis homes, d’entre 26 i 50 anys, com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni, lesions, detenció Il·legal, usurpació de funcions públiques, tinença d’armes, delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Entre tots els detinguts, sumen gairebé noranta antecedents.

Els agents van tenir coneixement durant el mes de febrer d’aquest any que s’havia produït un robatori amb força a un domicili de Sant Andreu de la Barca. Arran d’aquests fets, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va obrir una investigació i va aconseguir identificar els presumptes autors. En el transcurs de la investigació, els mossos van verificar que es tractava d’un grup organitzat amb una activitat delictiva molt elevada. Per aquest motiu, els agents van tenir com a objectiu principal identificar tots els membres d’aquest grup.

orbatoris sab

Aquest entramat criminal estava especialitzat en robatoris de vehicles, falsificació de documents, i robatoris amb força i amb violència a domicilis i establiments. En total, va estar implicat en més d’una seixantena de fets delictius comesos arreu de Catalunya.

Un d’aquests, que va tenir lloc el mes d’abril, va ser el robatori amb violència a un domicili de Sant Andreu de la Barca on els autors es van fer passar per policies i van fer servir uniformes i material policial. També van emmanillar a la víctima i la van agredir.

El passat 30 de maig es van realitzar vuit entrades i escorcolls simultanis a immobles situats a Barcelona, Rubí, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Sant Quintí de Mediona i Igualada. Com a resultat, es van detenir sis membres d’aquest grup criminal.

Els agents van trobar durant el transcurs de les entrades una gran quantitat d’objectes sostrets provinents dels fets delictius investigats, així com substàncies estupefaents. El grup també tenia en el seu poder material per dur a terme els il·lícits penals, com armes de foc curtes reals i simulades, uniformes, emblemes i material policial, i per últim, elements d’alta tecnologia utilitzats per sostreure vehicles.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 1 de juny. Dos d’ells van ingressar a presó i els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix