Rescaten un home de 250 quilos que convivia amb tones de deixalles al Prat

Els Bombers de la Generalitat han hagut de rebentar una finestra i apuntalar el sostre per poder entrar a casa seva, i han comprovat que vivia en condicions de salubritat molt adverses, ja que patia síndrome de Diògenes

Un home de 48 anys i 250 quilos de pes amb síndrome de Diògenes va ser rescatat ahir dimecres d'un pis del Prat de Llobregat pels Bombers de la Generalitat, segons informa la periodista Anna Punsí al seu compte de Twitter.

L'home ha trucat a primera hora del matí al telèfon 112 avisant (8:30 hores) que no es trobava bé. Quan el cos de rescat ha arribat a l'indret no ha pogut accedir a l'immoble per la porta per la quantitat d'escombraries acumulada que hi havia. Ha calgut rebentar una finestra i apuntalar el sostre per poder entrar, i han comprovat que l'home vivia en condicions de salubritat molt adverses. Ha estat rescatat per la mateixa finestra amb una grua en una operació que ha durat diverses hores (fins a les 15 hores). L'home no sortia del pis feia tres anys. Els serveis de manteniment municipals han acabat retirant tota brossa i han tapiat el pis.

Captura de pantalla 2023 05 25 a las 6.07.22

La periodista acompanya les informacions que publica amb vídeos del rescat, que mostren una muntanya de bosses d'escombraries acumulada a la façana de l'edifici davant d'una grua que les ha anat traient de dins del pis per la finestra rebentada, abans no s'ha pogut rescatar l'home.

També explica que els Bombers, que han activat deu dotacions, han relatat una situació de salubritat extrema, fins al punt que s'han hagut de posar vestits especials per rescatar l'home, que tenia una cama gangrenada.

L’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament del Prat s’han apropat fins al pis del carrer Estany de l’Albufera tan bon punt han conegut la situació, que fins ara ningú havia detectat. S’han posat a disposició dels equips d’emergències i a partir d’ara faran seguiment de l’evolució i les necessitats d’aquest home de 48 anys.

Seguiment

Els Serveis Socials de l'Ajuntament del Prat de Llobregat afirmen que van fer seguiment entre el 2012 el 2013. El cap d'Acció Social del consistori, Arnau Garcia, explica que durant aquest temps, després d'un primer contacte el 2003, es va fer una neteja de xoc de l'habitatge i un acompanyament de la família en rebre una alerta per insalubritat el 2012. A finals de 2015 es va tancar l'expedient en considerar que l'home, que en aquells moments treballava, estava bé. Des del 2015, la Policia Local ha rebut tres trucades de veïns alertant que l'home "no donava senyals de vida". Alertes que es van tancar quan se'l contactava per telèfon. Garcia explica que les tres darreres vegades que van contactar amb l'home des del 2015 aquest els va dir que estava bé i que, en el contacte telefònic, no van detectar cap situació de perill o vulnerabilitat.

Redacció / Fotos-Vídeos: Anna Pusí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix