Jutgen un home acusat de retenir i agredir en grup una menor al Prat

La fiscalia demana catorze anys de presó per l'acusat, que declararà divendres en la segona i última sessió del judici

L'Audiència de Barcelona va acollir ahir dilluns la primera sessió del judici contra un home acusat de retenir i agredir sexualment en grup una menor de catorze anys al Prat de Llobregat el 4 d'agost del 2020. La fiscalia demana catorze anys de presó per l'acusat, que declararà divendres en la segona i última sessió del judici. Les altres dues persones involucrades en l'agressió no han estat identificades. En aquesta primera vista han declarat diversos testimonis, entre els quals el noi que es va trobar la víctima al carrer després que aquesta aconseguís fugir del domicili on havia estat agredida. Segons ha relatat el testimoni, va oferir ajuda a la menor en veure-la "molt nerviosa", parlant per telèfon "a llàgrima viva" i "completament exaltada."

"Estava en xoc", ha descrit el noi sobre la menor, a qui es va topar passada la una de la matinada mentre ell passejava el gos. Qui també va declarar va ser la mare de la víctima, que va explicar que la primera notícia que va tenir de la seva filla unes hores després que ningú en sabés res van ser uns missatges a través d'Instagram en què li demanava ajuda dient-li que algú la volia matar. Al cap d'una estona, i gràcies a una trucada que la jove va poder fer en escapar a una amiga de la mare, una unitat dels Mossos d’Esquadra es va poder desplaçar fins al carrer on era la menor i va ser traslladada a l'hospital. Segons la mare, la seva filla es va intentar suïcidar després de tot el que va viure, "s'autocastigava" i va estar sis mesos anant a un hospital de dia per rebre assistència psicològica, a més de requerir medicació.  

La fiscalia demana una pena de presó de cinc anys per un delicte de detenció il·legal i una pena de nou anys per una agressió sexual a una menor, a més d'una prohibició d'apropar-se a menys de mil metres de la noia i una indemnització de prop de 5.000 euros.  

De Gavà al Prat de Llobregat

Els fets es remunten a la tarda del 4 d'agost del 2020, quan la víctima era amb una amiga a Gavà i un home se'ls va apropar i va començar a parlar amb ella. Segons el relat de la fiscalia, la noia va marxar amb l'acusat -a qui no coneixia prèviament- perquè va posar-li un ganivet a l'estómac i la va amenaçar de fer-li mal si no li seguia el joc.

Un cop separats de l'amiga de la víctima, l'acusat i la menor van dirigir-se a l'estació de Renfe de Gavà per agafar un tren direcció Barcelona. Un cop al tren, l'acusat va fer entrar la noia al lavabo i li va donar una beguda sota el pretext que era aigua. Al cap d'una estona i després de caure en una situació de semiinconsciència, tots dos van arribar a un domicili a El Prat de Llobregat. Minuts més tard es va despertar amb el vestit pujat, sense calces i custodiada per un gos de raça pitbull, tirada en un matalàs dins d'una habitació. 

Allà, l'acusat i dues persones més que no han estat identificades li van fer tocaments als pits i a la vagina. Posteriorment, tots tres van sortir de l'habitació i minuts més tard, va entrar a l'habitació l'acusat, que li va exigir que li fes una fel·lació i la va colpejar quan ella s'hi va negar, tot propinant-li insults i crits. Després es va començar a masturbar davant d'ella mentre la mirava fins que va ejacular i sortir de l'habitació. 

La situació es va allargar fins a la una de la matinada del dia 5 d'agost del 2020, moment en què la jove va aconseguir eludir la vigilància de l'acusat i obrir una porta que estava tancada amb un cadenat petit.  

Tant el noi que es va trobar la víctima al carrer com una agent dels Mossos d'Esquadra han coincidit que la menor es trobava desorientada i estava "en xoc". "Li costava fins i tot dir el seu nom", ha afirmat la mossa. 

Identificació de l’acusat

La mare de la menor va explicar que la seva filla sempre tornava puntual a casa i si es retardava avisava enviant un missatge. Un cop va sospitar perquè la filla no tornava a casa i no li responia trucades ni missatges, va posar-se en contacte amb l'amiga amb qui havia quedat. En trobar-la pel carrer la va aturar, va dir, aquesta només plorava i li deia que no en sabia res. Aquesta amiga, que també va declarar com a testimoni, va afirmar que ella no va veure cap ganivet ni tampoc va veure la seva amiga preocupada o estranya quan va marxar amb l'acusat però sí que va dir que li va sorprendre que marxés amb un desconegut.

Un cop la mare de la víctima era amb l'amiga de la seva filla va avisar els Mossos d’Esquadra, que van desplaçar-se fins on eren per parlar amb la jove, que també era menor d'edat. La jove els va explicar el que sabia. 

En aquest punt i veient que passava alguna cosa que podia ser greu la germana gran de la víctima va començar a demanar per xarxes socials ajuda per obtenir qualsevol informació relacionada amb la seva germana petita i també va difondre'n fotografies. 

Arran d'això, va dir la mare durant la seva declaració, la germana gran va rebre un missatge d'unes nenes que asseguraven que l'havien vista acompanyada d'un nou que els va cridar l'atenció perquè vestia d'una manera peculiar i l'agafava pel coll. 

En paral·lel, una altra persona que també va veure la informació a les xarxes va advertir que un noi l'havia assetjat feia uns dies a la parada de l'autobús i ella, per treure-se'l de sobre, li va demanar el telèfon i li va dir que ja hi contactaria.  

Així, va passar la informació a la família de la menor, que era a la comissaria dels Mossos de Gavà. Li van trucar i van posar el mans lliures. Després de la trucada la mare va explicar als Mossos d’Esquadra que tenia la percepció que aquest noi tenia a la seva filla i en aquell moment va començar a rebre missatges d'Instagram en què li demanava ajuda i afirmava que algú la volia matar. 

Quan va aconseguir escapar, és quan la menor va trucar de seguida a una amiga íntima de la família que era amb ells a comissaria en aquell moment. Tothom li va preguntar on es trobava, però ella no ho sabia i és aquí quan el noi que passejava el gos la va trobar i va facilitar una direcció als Mossos perquè s'hi desplacessin.

Redacció-ACN / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix