L’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí pateix un ciberatac

També s’han vist afectats els Centres d’Atenció Especialitzada de Cornellà i Sant Feliu de Llobregat

Un ciberatac ha deixat inoperatiu aquesta matinada el sistema informàtic de tots els serveis del Consorci Sanitari Integral, que aglutina tretze centres sanitaris, entre els quals destaquen tres hospitals de Barcelona i la seva àrea metropolitana. El CSI és un consorci públic que té 13 centres d'atenció primària i hospitalària a Barcelona, l'Hospitalet i la comarca del Baix Llobregat.

hospi broggi 2

Segons han informat fonts del departament de Sanitat, els professionals de tots els centres afectats segueixen atenent les urgències i totes les altres tasques que puguin dur a terme sense necessitat d'ordinador, a l'espera que es pugui solucionar la incidència. Entre els centres destaquen tres hospitals: El Dos de Maig de Barcelona, el Mosès Broggi de Sant Joan Despí i l'Hospital General de l'Hospitalet. També s’han vist afectats els Centres d’Atenció Especialitzada de Cornellà i Sant Feliu de Llobregat.

imatge st feliu pag 287 1

Captura de pantalla 2022 10 07 a las 13.10.16

En un acte per presentar la nova ubicació d'un nou CAP precisament a l'Hospitalet de Llobregat, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha admès la gravetat de l'incident, que impedeix accedir a historials dels pacients o introduir dades en el sistema. “És un atac que ha estat important, però estem treballant i esperem revertir-lo al més aviat possible per seguir donant l'atenció”, ha indicat.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han indicat que estan investigant els possibles responsables d'aquest atac greu al sistema informàtic del Consorci. S’encarrega la Unitat Central de Delictes Informàtics (UCDI) dels Mossos d’Esquadra.

Per la seva banda, fonts de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya han assegurat que estan investigant tant l'origen de l'atac com intentant mitigar l'afectació, però han puntualitzat que, si bé s'està intentant recuperar la normalitat al més aviat possible, encara no es pot garantir que no hi hagi més afectacions durant el dia d'avui.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix