Detenen l'exgerent de la Clínica Diagonal i dues persones més per estafa

A més n’investiguen vuit persones que podrien estar vinculades amb centre mèdic d’Esplugues de Llobregat d'haver desviat més d’un milió d’euros en concepte de material mèdic a través d'empreses fictícies 

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), en una investigació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 2 d’Esplugues de Llobregat, han detingut tres persones i n’investiguen vuit més per delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració de l’execució i blanqueig de capitals.

La investigació es va iniciar l’any 2020 quan els controls interns d’una un centre mèdic, concretament la Clínica Diagonal d’Esplugues de Llobregat, van detectar que l'exdirector general-gerent del centre havia canviat el sistema de compres d’equipament mèdic i adjudicava els contractes a una empresa nova sense experiència al sector. Les compres, sense lògica aparent s’estaven realitzant a un preu molt superior al de mercat i amb unes condicions econòmiques molt perjudicials per al centre mèdic. El perjudici podia ser superior al milió d’euros.

clínica diagonal 1

La investigació portada a terme per la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics, sota la tutela i direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 d’Esplugues de Llobregat, va aconseguir vincular les societats del gerent amb els responsables de l’empresa proveïdora i es van poder rastrejar els diners abonats per la cínica que un cop transferits al proveïdor es repartien a parts iguals entre l’empresa i el propi director general que havia adjudicat els contractes. Per evitar que es vinculés el director general amb l’empresa beneficiada pels contractes es varen interposar diferents societats a nom de familiars del gerent i es varen emetre factures fictícies.

Captura de pantalla 2022 09 15 a las 9.15.51

La investigació ha permès també, acreditar un alçament de béns en perjudici de la Hisenda Pública i identificar el destí final dels diners defraudats, part dels quals es varen transferir a Andorra i els Emirats Àrabs Units, així com la reinversió en l’adquisició d’un amarratge en un port esportiu.

El 7 de setembre de 2022, es va dur a terme un operatiu que va concloure amb la detenció dels investigats. A banda, el dispositiu va permetre recollir indicis probatoris de tres despatxos professionals, el bloqueig d’immobles en quatre Registres de la Propietat de Catalunya. 

Una venjança

L'exdirector Gonçal Lloveras ha assegurat en una entrevista a RAC1 que tot plegat és una "venjança sàdica" contra ell perquè va detectar i aixecar la veu sobre unes "irregularitats". Ha dit també que des d'aquell moment va viure un "malson" a la clínica, que va acabar amb el seu acomiadament "improcedent" reconegut per sentència judicial, segons ha comentat. A més, ha asseverat també que l'han arribat a amenaçar si parlava i ha defensat que mentre ell era el director general "no es va comprar res que no passés per tots els procediments". Amb tot, ha insistit que la seva detenció és "clarament una venjança o un mètode de pressió" per fer-lo callar.

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix