Cop contra el narcotransport a Sant Andreu, Martorell i Sant Feliu

Fins al moment, aquest operatiu policial antidroga s'ha saldat amb la detenció d’una vintena de persones, i també a diverses localitats de la resta de l’estat i Portugal

L'operació policial desplegada a Espanya i Portugal contra una organització criminal dedicada a la construcció d'embarcacions destinades al tràfic de drogues ha inclòs fins a vint-i-set registres en habitatges i naus.

lavozdegalicia

La meitat d'aquests registres, un total de quinze, s'han realitzat aquest dimecres entre les localitats gallegues de Cambados (9), Vilagarcía de Arousa (7) i Ribeira (1), segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia aquest dimecres. El Jutjat d'Instrucció número 4 de Cambados, que dirigeix aquesta investigació, ha autoritzat a més l'entrada a quatre propietats de Salamanca, i a tres més als municipis madrilenys de Torrejón, Alcobendas i Arganda del Rey. Tres registres han estat a Catalunya, a les ciutats de Barcelona, Martorell i Sant Feliu de Llobregat; mentre que els dos restants s'han dut a terme a Portugal.

Captura de pantalla 2022 04 08 a las 18.49.30

Per a l'entrada a les propietats investigades a Portugal, les autoritats espanyoles han comptat amb la col·laboració dels magistrats de l'Agència de la Unió Europea per a la Cooperació Judicial Penal (Eurojust), els qui han emès una ordre que ha permès la realització dels registres simultàniament amb els d'Espanya. En les entrades i registres s'hi han intervingut embarcacions, motlles per fabricar embarcacions, diners en efectiu i altres efectes presumptament destinats a aquesta activitat il·lícita.

S1CDFdAl

Fins al moment, aquesta operació antidroga s'ha saldat amb la detenció de divuit persones, si bé diverses fonts eleven aquesta xifra fins a superar la vintena d'investigats, un d’ells a Sant Andreu de la Barca, segons a pogut saber La Premsa del Baix per la comandància de la Guàrdia Civil a Pontevedra. Els arrestats van passar a disposició judicial.

En l'operatiu hi han participat efectius de dos grups de la Guàrdia Civil (ECO i EDOA), especialitzats en delictes relacionats amb el tràfic de drogues, així com agents de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil-Arxiu-LVdG-Policia Nacional (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix