Denunciat un local a Cornellà on es venia il·legalment loteria dominicana

En la inspecció s’han intervingut nombrosos tiquets butlleta, extractes de venda i documentació relacionada amb números premiats dels diferents sortejos

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de l'Àrea Central de Policia Administrativa (ACPA) van dur a terme un operatiu policial amb l'objectiu de denunciar la venda i comercialització il·legal de loteria originària de la República Dominicana en establiments amb activitats autoritzades de compro or i locutoris. En total han fet vint-i-nou inspeccions a l'Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat (Regió Policial Metropolitana Sud), Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell (Regió Policial Metropolitana Nord) i Barcelona (Regió Policial Metropolitana Barcelona).

29c4d0e1 d369 4658 9305 08633189cd4c

El dispositiu s'ha fet conjuntament amb efectius de les unitats regionals de policia administrativa (URPA) de les regions policials metropolitanes, i la Guàrdia Urbana a la ciutat de Barcelona, amb la col·laboració d'efectius de les URPA Central, Girona i Camp de Tarragona.

En les inspeccions han intervingut nombrosos tiquets butlleta de loteria dominicana, extractes de venda de loteria, documentació relacionada amb números premiats dels diferents sortejos i un total de 3.095,75 euros, provinents de la venda i comercialització il·legal d'aquest tipus de loteria. En algun establiment de l'Hospitalet també han detectat que es formalitzaven apostes de caràcter esportiu, motiu pel qual també s'ha denunciat per no ser establiments autoritzats per fer aquest tipus d'activitat.

a13498d3 c28d 4238 b105 ae0c5296a88c

Hi hauria dotze modalitats de loteria (Anguila Mañana / Tarde / Noche, la Primera, La Suerte, King Lottery Mañana, La Real, La Florida, New York Mañana / Noche, Loteka, Pale), en què les persones jugadores escullen un nombre determinat de números (del 0 al 99) i poden formalitzar apostes des d'un euro fins a cinc euros, segons l'establiment, i els premis anirien segons l'aposta fins a un màxim de 65 euros per euro apostat.

Les actes administratives que s'han estès durant el dispositiu seran lliurades a la Direcció General de Tributs i Joc del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, com a organisme competent per a la incoació dels expedients sancionadors corresponents per infraccions molt greus, les quals poden arribar a multes de fins als 601.000€.

9ffdc7d8 78da 4e8b a3cb 6af6317ab6f4

Anteriorment, l'ACPA ja havia fet actuacions contra aquest tipus d'activitat, i continuarà fent controls i inspeccions per evitar que es dugui a terme i per garantir els interessos dels usuaris.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix