Cau una xarxa d’estafadors amb xecs-pagarés falsificats

Aquesta empresa d’Alcoi va assegurar que va emetre dos pagarés en benefici d'un proveïdor amb domicili fiscal a Sant Andreu de la Barca, que mai van arribar al seu destinatari

La Policia Nacional ha detingut onze persones acusades de cometre dos tipus d'estafes mitjançant xecs-pagarés falsificats i de formar part d'una organització que actuava a Alcoi (Alacant), Barcelona i la seva àrea metropolitana.

21CZrL1T

Segons han informat aquest dijous fonts policials, les perquisicions es van iniciar arran de la denúncia d'una empresa alcoiana. Aquesta mercantil va assegurar que va emetre dos pagarés per imports de 1.045,46 euros i 876,90 euros, respectivament, en benefici d'un proveïdor amb domicili fiscal a Sant Andreu de la Barca, que mai van arribar al seu destinatari. Les mateixes fonts han dit que el perjudici patrimonial a aquesta empresa aconsegueix un valor de 56.000 euros.

Els responsables de la trama desmantellada residien principalment a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Des de la capital catalana falsificaven els pagarés que presenten la qualitat suficient com perquè passessin desapercebuts als empleats bancaris.

i 20210121 31 1

Definits els rols

La banda tenia definits els rols per dur a terme les estafes. En primer lloc necessitava fer-se amb xecs originals, expedits per les empreses perjudicades, que solen remetre aquests pagarés per missatgeria especialitzada. Més tard, altres membres de la banda els sostreien, per procedir a la seva manipulació mitjançant el treball dels 'falsificadors', la funció dels quals era elevar el valor monetari del xec i canviar la titularitat del beneficiari. El següent graó de l'organització tenia la funció de cobrar-los mitjançant els denominats 'cobradors', individus amb escassos recursos econòmics. Altres membres de l'entramat són els denominats 'seleccionadors', un estrat intermedi de la banda, els qui es dediquen a escollir la persona que actuarà com a 'cobrador'. A aquestes persones se'ls lliurava el xec sostret i modificat per fer el cobrament del pagaré fraudulent que després ingressaven directament en un compte bancari. Múltiples transferències a d'altres comptes controlats per la xarxa els servien per obstaculitzar la labor policial de traçabilitat i posterior confiscació dels diners.

nScajqUw

Els investigadors adscrits al Grup 31 de la BPPJ-UDEF de Barcelona (Secció de Delinqüència Econòmica, Fiscal i Blanqueig de Capitals), al costat de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Local d'Alcoi, han aconseguit acreditar la falsedat dels pagarés lliurats a les entitats bancàries mitjançant els informes pericials elaborats per la Brigada de Policia Científica d'Alacant.

Els sospitosos han estat posats a disposició judicial de les localitats on han estat arrestats pels presumptes delictes d'estafa, falsedat documental, robatori amb força i pertinença a grup criminal.

Redacció / Fotos: Policia Nacional (arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix