L’incendi de Castellví, causat presumptament per una negligència humana

Els Bombers van poder entre el 60 i el 70 per cent del perímetre de la zona ahír al vespre  

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat entre el 60 i el 70% del perímetre de l’incendi de Castellví de Rosanes i Martorell, segons ha explicat el cap de la regió d’emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira. La resta encara té una propagació lliure -al tancament de la present notícia a les 23.30 hores-. L’únic flanc actiu és l’esquerre, que està a Castellví, proper a la urbanització El Taió. Aquí han estat treballant tota la nit els Bombers, que són optimistes i confien poder tancar el perímetre en les properes hores. Els Agents Rurals han explicat que tot apunta que darrere del foc hi ha una causa humana per negligència. Han determinat el punt d’inici, han recollit proves i ja han obert diligències judicials per posar l’autor a disposició del jutjat properament. 

E6PQ 0EWUAMpkwi

672402d6 a72c 4496 ae20 02c7d69b1bd6

El foc ha començat a prop de la urbanització de Can Sunyer passades les 16 hores i ha anat oscil·lant el seu moviment en diferents direccions, que és el que ha complicat les tasques dels Bombers, ha explicat Rovira. “No ha tingut un eix de propagació clar, i això ha fet que s’obrís per diferents sectors”, ha indicat. De moment, el foc ha afectat una superfície d'unes 200 hectàrees (gran part és terreny forestal).

El flanc actiu que preocupava era l’esquerre, proper a la urbanització del Taió, però els Bombers creuen que podien perimetrar el foc abans d’haver de desallotjar aquests veïns. Rovira també ha apuntat que es tracta d’una zona amb una orografia complexa, el que obliga a fer maniobres complexes. El perill d’aquest punt és que l’incendi es podria obrir a una zona forestal més àmplia si el vent tornés a bufar. El foc ha quedat inicialment frenat pel vent de Ponent dalt de la serra de l’Ataix, però després l’entrada de la marinada ha fet que les flames tornessin a avançar amb força en direcció a l’AP-7 i llançant focus secundaris que han travessat l’autopista, que s’ha hagut de tallar. La circulació s’ha restablert a les 22 hores.

ca8ecb10 66d7 4ac3 a30c dc62d3179ab2

Desallotjaments

Els Mossos d’Esquadra han evacuat diverses cases dels carrers Tarragona i Girona i tres cases més aïllades a tocar de la zona on ha començat l’incendi, a Castellví de Rosanes. En total, una trentena de persones han hagut d’abandonar casa seva per precaució. També ho han fet una vintena d’avis d’una residència de Martorell, que s’han reallotjat en pisos socials. Els veïns de Castellví han passat la nit en dos hotels a Sant Andreu de la Marca i Martorell.

a20da4c0 5662 4d46 9339 8dbb1d3eb3dd

Diverses dotacions han seguit treballant tota la nit i a primera hora del matí es reincorporaran progressivament els mitjans aeris. No consten ferits ni cap casa afectada de moment.

Elena crida a la prudència

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, es va desplaçar al centre de comandament, instal·lat a Sant Andreu de la Barca, i va agrair la tasca de tots els servidors públics, però sobretot va fer una crida a la “prudència i la precaució” per evitar aquest tipus de situacions en una “situació delicada des del punt de vista climàtic”. També hi va anar la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

E6M0ogDXoAQqMWo

E6M0p9cXMAAgb4E

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va celebrar la coordinació que hi ha hagut entre els dos municipis afectats i el seu, i que s’hagi pogut buscar una solució en hotels per a les persones evacuades. El batlle de Martorell, Xavier Fonollosa, va lamentar que una “joia” com la serra de l’Ataix acabi cremada, al temps que ha celebrat que no hi hagi hagut afectacions personals. L’alcalde de Castellví, Adrià Camino, va reconèixer encara certa preocupació per la urbanització del Taió, però va indicar que la situació sembla que està “bastant controlada.”

Redacció / Fotos: Bombers Generalitat-Particulars

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix