Desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris a domicilis

Van utilitzar el mètode dels "marcadors" de cola en poblacions com Olesa, Abrera i Sant Andreu de la Barca aprofitant el fet que molta gent estava fora de vacances

Els Mossos d'Esquadra, de la Divisió d'Investigació Criminal i de la comissaria de Martorell, van desarticular un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força en domicilis. L'operació va permetre detenir tres homes de nacionalitat georgiana, d'edats compreses entre els 33 i els 48 anys, considerats autors de set robatoris amb força en domicilis i de preparar-ne desenes més mitjançant la col·locació de “marcadors” a les portes del domicili.

La investigació es va iniciar el juny de 2019 quan els Mossos van detectar la proliferació de “marcadors” de cola en diverses poblacions del Baix Llobregat com Olesa de Montserrat, Abrera i Sant Andreu de la Barca. En una primera fase, els lladres marcaven els pisos als quals volien accedir i  col·locaven uns fils de cola pràcticament imperceptibles entre la porta i el marc. Unes hores o dies més tard duien a terme la segona i última fase del robatori: si els fils de cola estaven intactes significava que no hi havia ningú al pis i, per tant, tenien via lliure per entrar-hi i consumar el robatori amb tranquil·litat. En cas contrari, els membres del grup desarticulat desistien de fer-lo. Mitjançant l’ús de rossinyols, els autors eren capaços d’obrir els panys de manera ràpida i sense deixar-hi cap senyal.

e447b532 45a5 439b 8656 abbe71a0b8ea

Es tracta d’un modus operandi molt elaborat que el crim organitzat georgià utilitza per tot Europa, però el fet que s’executi en dues fases dóna a la policia l’oportunitat d’esbrinar quin entramat hi ha al darrere dels robatoris. És per això que els Mossos d’Esquadra fan crides a trucar al 112 en el cas que algú trobi en els pisos de la seva finca “marcadors” a les portes dels pisos, ja siguin fets amb fils de cola o amb peces petites de plàstic, que són més habituals.

9c77bb53 e81f 46b0 9d18 db49e461111b

En aquest cas, la col·laboració ciutadana va ser clau per iniciar la investigació, que va concloure el 4 de setembre amb l’entrada i escorcoll als domicilis dels membres més actius del grup criminal, situats a Barcelona i Sabadell. En els pisos, els investigadors hi van trobar més de 200 objectes sostrets, sobretot joies, rellotges i dispositius electrònics, que ja s’han començat a retornar als seus propietaris, així com els tubs de cola que utilitzaven per marcar les portes i diversos jocs de rossinyols que servien per obrir els panys sense provocar-hi danys. La detecció d’una gran quantitat de marcadors va evitar que es produïssin desenes de robatoris a La Garriga, Vic, Sant Joan de Vilatorrada, Abrera, Sant Andreu de la Barca i Olesa de Montserrat.

Els tres arrestats van passar el dia 6 a disposició judicial i la titular del Jutjat d’Instrucció 3 de Manresa en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix